Remus Borza, fost ALDE, deputat afiliat grupului PSD, numit consilier onorific al premierului Orban

Laurentiu Gheorghe | 31.12.2019

De remarcat că deputatul Remus Borza, în prezent afiliat grupului PSD, a fost în urmă cu șase luni și consilierul onorific al Vioricăi Dăncilă, când ocupa funcția de prim-ministru.

Pe aceeași temă

Remus Borza s-a făcut remarcat în perioada cât a fost administrator judiciar al Hidroelectrica. În februarie 2015, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Euro Insol, societatea de insolvență în care Remus Borza era acționarul principal, a angajat în numele societății Hidroelectrica firma de avocatură Borza & Asociații pentru 74 de procese pe care compania le avea cu creditorii în timpul insolvenței.

Remus Borza a votat în 2017 împotriva moțiunii de cenzură care a condus la căderea Guvernului Grindeanu. În urma acestui vot, Remus Borza a fost exclus din ALDE.

În mai 2019, premierul Viorica Dăncilă l-a numit prima dată consilier onorific, însă a fost concediat după numai câteva zile din cauza unei declarații care a iritat o parte dintre membrii conducerii PSD.

„Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile”, spunea atunci Borza.

Deși Dăncilă l-a demis, din iunie 2019 Borza este afiliat grupului PSD din Camera Deputaților, chiar dacă nu a devenit cu acte în regulă membru al acestui partid, potrivit site-ului Camerei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22