Reprezentantul Mișcării Naționale Române se retrage din cursa pentru prezidențiale

Dora Vulcan | 22.09.2019

Mihai Valentin Stoican, candidat al Mișcării Naționale Române, a anunțat că nu-și va depune candidatura la prezidențiale pentru că nu a reușit să strângă numărul necesar de semnături.

Pe aceeași temă

Încă un celebru anonim se retrage din cursa prezidențială înainte de a intra dar dă de înțeles că o face din exces de onoare pentru că a refuzat fraudarea înscrierii prin acceptul folosirii listelor de pe piața neagră a traficanților de semnături.


Stoican spune că a refuzat oferta de pe piața neagră de semnături pentru că nu vrea să intre în cursa prezidențială printr-o fraudă.

„ NU INTRU ÎN COMPETIŢIA ELECTORALĂ PRINTR-O FRAUDĂ! Nu-mi voi depune candidatura. Nu vreau să intru în competiţia prezidenţială printr-o fraudă. Am reuşit să strâng 172.893 de semnături. Astăzi, până la ora 24, mai aştept din Suceava, Maramureş şi Teleorman încă aproximativ 5.500. Evident, nu sunt suficiente. Dar sunt semnături ASUMATE. Eu sunt mândru de ele şi pentru asta le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au crezut în mine. Înţeleg frustrarea lor. Dar - din respect pentru mine şi pentru ei – am refuzat să accept ofertele de ultimă oră de pe piaţa neagră a semnăturilor.

Am 42 de ani, am un crez politic împărtăşit cu aproape 200.000 de români, iar munca noastră de strângere de semnături a fost un impresionant exerciţiu democratic. Îi asigur pe toţi că acesta nu e sfârşitul, ci abia începutul. Un început construit pe corectitudine şi adevăr!”, a scris Stoican, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Și Liviu Pleșoianu s-a retras duminică din cursa prezidențială, înainte de a se înscrie, după ce a spus că ”binevoitori” i-au strecurat liste multiplicate la copiator, lucru pe care l-a constatat cu o noapte în urmă, când a făcut o ultimă verificare a listelor.

Alexandru Cumpănașu, Ramona Buynseels, Cătălin Ivan și alți independenți își depun, duminică, la BEC, candidaturile pentru alegerile prezidențiale.

Alternativa pentru Demnitate Națională va depune duminică, la ora 12:00, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Ivan la alegerile prezidențiale. Ivan a anunțat marți că intră în cursa pentru Cotroceni: ”Conceptul nostru de campanie se numeşte IVAN 24”

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este așteptată și Ramona Bruynseels pentru a-și depune candidatura la prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.


Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.


Până acum și-au depus candidaturile la BEC Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu. Și Viorel Cataramă a vrut să se înscrie în cursa pentru președinția României, dar BEC a respins candidatura sa, după ce a anulat 94.000 de semnături din cele 230.000, pentru că prezentau elemente de similitudine evidente.


Klaus Iohannis a strâns 2,2 milioane de semnături, Viorica Dăncilă aproape 1,5 milioane, Dan Barna aproape 400.000, iar Theodor Paleologu 360.000 de semnături. Diaconu peste 400.000 din care 250.000 au fost strânse numai de Pro România, după cum a anunțat președintele formațiunii, Victor Ponta, lăsând să se înțeleagă că a fost un proces separat de cel al ALDE cu care a făcut alianță electorală de susținere a lui Diaconu, după ieșirea de la guvernare. Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a strâns 266.000 de semnături.


Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea tur în 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur - între 22 şi 24 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22