Pleșoianu renunță la prezidențiale. Acuză ”anonimi binevoitori” care i-au strecurat liste ”xeroxate”

Dora Vulcan | 22.09.2019

Liviu Pleșoianu (PSD) a anunțat că-și retrage candidatura, ca independent, la prezidențiale după ce ”anonimi binevoitori” i-au strecurat liste ”xeroxate”.

Pe aceeași temă

Autointitulat ”om liber”, Pleșoianu relatează pe pagina sa de Facebook cum a luat decizia de retragere după ce, cu puțin timp înainte să depună listele de semnături, rod al unei ”mobilizări fantastice”, a făcut o ultimă verificare de conținut, ocazie cu care a constatat că ”anonimi binevoitori” i-au strecurat liste ”xerocopiate”.

”Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune”, explică Pleșoianu într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook cu puțin timp înainte de expirarea termenului de înscriere în alegerile prezidențiale.

Postarea lui Pleșoianu

Ora 4:30 noaptea. ...Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea... Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la... un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate... Știți de ce? Simplu... În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune... Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii...

...Două scurte concluzii, atât cât mai pot scrie după multe nopți nedormite:

1. Nu am suficiente cuvinte frumoase pentru a-mi exprima recunoștința pentru toți cei care ați semnat sau ați strâns semnături pentru mine! Cu tot boicotul din toate direcțiile, fără să vă plătească nimeni, ați reușit o performanță extraordinară! Vă mulțumesc din toată ființa mea! Sunteți dovada vie că țara asta mai are o șansă...

2. Dacă eram pur și simplu în situația de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aș fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulțumi pentru ceva foarte important „binevoitorilor” anonimi care au vrut să mă „ajute” să mă compromit: m-ați enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e nevoie de o forță politică nouă, CURATĂ!

Sunt un om egal cu sine, integru, CURAT! Și așa voi rămâne și de aici înainte! În plus, din păcate pentru „binevoitori”, mă și duce capul...

Urmează, până pe 10 noiembrie, marele FESTIVAL AL IMPOSTORILOR. Între timp, o Românie cu adevărat CURATĂ începe să strângă rândurile...

Fie să FIM, OAMENI LIBERI!

Deși membru PSD, Liviu Pleșoianu și-a anunțat candidatura la președinția României în contrapartidă la cea a președintelui PSD, Viorica Dăncilă, pe care o acuză că face de râs partidul, grație ”gafelor monumentale” pe care le-a comis de-a lungul timpului.

„Nu, e prea mult, AJUNGE! Să faci zi după zi, oră după oră, declaraţie după declaraţie astfel de gafe monumentale reprezintă deja o bătaie de joc la adresa tuturor celor care au votat PSD în 2012 şi în 2016! De câteva săptămâni, Dăncilă#2 o contrazice total, imoral şi necolegial pe Dăncilă#1. Există însă un cordon ombilical care nu s-a rupt între doamna Dăncilă#1 şi doamna Dăncilă#2, ceva nu s-a schimbat deloc: liliputana anvergură politică şi nemiloasa căsăpire a logicii discursive şi a limbii române elementare! ...Zău, e prea de tot!”, a scris Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook înainte de a-și anunța intenția de a candida la președinția României.

Liviu Pleşoianu a candidat, în competiţia internă, pentru a deveni prezidenţiabilul PSD, însă partidul a ales-o pe Viorica Dăncilă pentru a intra în cursa pentru un mandat la Cotroceni.

***

Alexandru Cumpănașu, Ramona Buynseels, Cătălin Ivan și alți independenți își depun, duminică, la BEC, candidaturile pentru alegerile prezidențiale.

Alternativa pentru Demnitate Națională va depune duminică, la ora 12:00, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Ivan la alegerile prezidențiale. Ivan a anunțat marți că intră în cursa pentru Cotroceni: ”Conceptul nostru de campanie se numeşte IVAN 24”

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este așteptată și Ramona Bruynseels pentru a-și depune candidatura la prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.


Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.


Până acum și-au depus candidaturile la BEC Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu. Și Viorel Cataramă a vrut să se înscrie în cursa pentru președinția României, dar BEC a respins candidatura sa, după ce a anulat 94.000 de semnături din cele 230.000, pentru că prezentau elemente de similitudine evidente.


Klaus Iohannis a strâns 2,2 milioane de semnături, Viorica Dăncilă aproape 1,5 milioane, Dan Barna aproape 400.000, iar Theodor Paleologu 360.000 de semnături. Diaconu peste 400.000 din care 250.000 au fost strânse numai de Pro România, după cum a anunțat președintele formațiunii, Victor Ponta, lăsând să se înțeleagă că a fost un proces separat de cel al ALDE cu care a făcut alianță electorală de susținere a lui Diaconu, după ieșirea de la guvernare. Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a strâns 266.000 de semnături.


Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea tur în 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur - între 22 şi 24 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22