RFI Aurescu, fost ministru de Externe: Republica Moldova nu îşi permite alegeri anticipate

Vlad Toma | 25.01.2016

Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe, a declarat, într-un interviu pentru RFI, ca organizarea alegerilor anticipate ar prelungi criza politică şi instabilitatea din Republica Moldova.

Pe aceeași temă

 

Aurescu a mai spus, in interviu dat RFI, că "este important că există un Guvern la Chişinău, după o perioadă de instabilitate politică (...) şi din acest punct de vedere, formarea acestui Guvern reprezintă până la urmă un pas important în soluţionarea crizei politice de la Chişinău".

 

Fostul ministru nu crede că alegerile parlamentare anticipate ar fi o soluţie: "Nu cred că în acest moment Republica Moldova îşi poate permite alegeri anticipate, adică încă o perioadă de dezbateri electorale aprinse, aşa cum o arată şi aceste manifestaţii care sunt în stradă şi care de fapt susţin alegerile anticipate. Prin urmare, (ar fi) o soluţie care ar prelungi criza politică şi instabilitatea din Republica Moldova. Până la urmă, stabilitatea Republicii Moldova este foarte importantă nu doar pentru Republica Moldova în sine, dar şi pentru securitatea regiunii şi fără îndoială şi pentru securitatea României".

 

"Este important ca acest Guvern să reuşească să convingă pe de o parte cetăţenii Republicii Moldova că poate să dea soluţii concrete la problemele sociale şi economice cu care se confruntă cetăţenii şi care au creat neîndoielnic o anumită stare de nemulţumire la nivelul populaţiei din Republica Moldova şi pe de altă parte, să reînceapă procesul de reforme decisive proeuropene, care a fost întrerupt undeva spre finalul anului 2014", afirmă Bogdan Aurescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22