Răniţii în explozia de la Petromidia au ajuns la spitalele în Capitală

E.b. | 23.08.2016

Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la spitale din Capitală cu ambulanţe. Iniţal, au fost trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

Pe aceeași temă

 

Cei patru pacienţi au ajuns la Spitalul de Arşi şi la Spitalul „Bagdasar Arseni” în jurul orei 5.00 dimineaţa, fiins preluaţi de medici.

 

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului, conform News.ro.

 

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.
 

Două elicoptere au ajuns, luni seară, pe Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu” din Constanţa, pentru a-i prelua pe cei patru răniţi. Primul pacient - bărbatul cu arsuri pe 100 la sută din suprafaţa corpului - a fost adus de la Spitalul Judeţean Constanţa şi urma să fie transportat cu unul dintre elicoptere. Ulterior, urmau să fie aduşi şi ceilalţi trei răniţi pentru a fi transportaţi cu celălalt elicopter.


Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bucureşti, elicopterele nu au putut pleca spre Constanţa, iar după câteva ore de aşteptare autorităţile au luat decizia să renunţe la transportul aerian al răniţilor şi să folosească ambulanţe pentru transportul victimelor.
  

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. În urma deflagraţiei, au fost rănite patru persoane, angajaţi ai rafinăriei. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au rămas internate.

 

Reprezentanţii ISU Dobrogea spuneau că, în urma exploziei de la Petromidia, după măsurători ale emisiilor din aer nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa oamenilor.

 

“În zona de manifestare, specialiştii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au făcut măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viaţa comunităţilor din proximitate şi nici a celor din amplasament”, se arăta într-un comunicat al ISU Dobrogea.
 

 

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente" la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22