Robert Cazanciuc: Un aviz favorabil din partea Ministerului Justitiei in privinta modificarii legislatiei incompatibilitatilor va fi dat numai dupa consultarea cu ANI

T.d. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Justitiei sustine ca nu are idee de unde a plecat intentia presedintelui Iohannis de a clarifica legislatia privind incompatibilitatile. Robert Cazanciuc subliniaza ca eventualele modificari in acest sens pot fi facute numai cu acordul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Discutia a pornit dupa ce Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj catre Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania:

Pe de alta parte, este necesar ca forul legislativ sa asigure un cadru legal care sa poata permite o functionare eficienta a administratiei. Lipsa de claritate a legislatiei, cum este, spre exemplu, cazul celei privind incompatibilitatile, afecteaza administratia si capacitatea sa de a lucra in serviciul comunitatii”, se arata in mesajul prezidential.

In replica, ministrul Robert Cazanciuc a spus ca orice modificare a legislatiei privind incompatibilitatile trebuie discutata cu ANI.

S-a discutat si astazi aici despre, nu despre acest subiect in mod particular, despre practica neunitara, spre exemplu a instantelor de judecata sau a diverselor neconcordante la nivelul normativului. Daca sunt neconcordante, cu siguranta trebuie discutate in primul rand cu ANI, trebuie vazuta practica instantelor de judecata si decis ulterior daca e nevoie de modificari la nivel de lege sau pot fi reglate prin practica instantelor de judecata. E nevoie de dialog, trebuie vazut mai mult decat un comunicat de presa de ce presedintele Iohannis a spus anumite lucruri, au plecat de la o practica a instantelor, au plecat de la diverse sesizari, trebuie vazut in mod concret la ce s-a referit”, a spus Cazanciuc, potrivit Gandul.

De altfel, ministrul Justitiei a explicat ca de-a lungul timpului au mai existat propuneri de modificare a regimului incompatibilitatilor, dar ca Ministerul Justitiei a spus “foarte clar ca va aviza favorabil proiectele doar in urma unui dialog cu ANI”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22