Robert Negoita, urmarit penal de DNA, si-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar

Vlad Toma | 19.04.2016

Actualul primar al sectorului 3 al Bucurestiului, Robert Negoita, si-a depus candidatura pentru un nou mandat. Negoita este urmarit penal de DNA, pentru evaziune fiscala in forma continuata.

Pe aceeași temă

 

"Prieteni, astazi mi-am depus oficial candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3. 


Vreau sa continuam proiectele pe care le-am inceput in ultimii patru ani, pentru ca impreuna am reusit sa progresam mult, sa formam o comunitate activa si a carei implicare este vizibila. 


De ce trebuie sa ducem lucrurile pana la capat? Pentru ca iubim Sectorul 3! ‪#‎iLoveS3" a transmis Negoita.

 

Negoita a fost pus sub urmarire penala de DNA, saptamana trecuta, pentru evaziune fiscala in forma continuata.

 

Procurorii DNA acuza faptul ca "în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni. Începând din luna decembrie 2005, Negoiță Robert Sorin a început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau."

 

Conform DNA, Negoita ar fi ascuns "activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei."

 

Negoita a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca ''este vorba de un dosar din 2009, care nu are nicio legatura cu activitatea mea politica. Este vorba de plangerea pe care mi-a facut-o Sorin Blejnar, in 2009'', conform Hotnews.
 

Primarul sectorului 3 a declarat de asemenea, la iesirea de la DNA, ca asteapta "de foarte multa vreme sa rezolvam aceasta problema. Sper sa ajungem cat mai repede in instanta cu acest dosar si sa dovedesc acolo nevinovatia mea. E vorba de niste fapte de cand eram eu in managementul privat. Nu are legatura cu activitatea mea in nicio demnitate publica."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22