Robert Negoiță vrea să se reîntoarcă în PSD dar fără să-și piardă mandatul de primar

Laurentiu Gheorghe | 15.01.2021

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus vineri că-și dorește o fuziune între partidul său, București 2020, cu PSD pentru a redeveni social-democrat fără să-și piardă mandatul de primar.

Pe aceeași temă

Negoiță a candidat la alegerile locale de anul trecut din partea alianței formate între Partidul București 2020, pe care îl conduce, și formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

„Eu sunt membru al altui partid, dacă părăsesc partidul, pierd mandatul. Am stabilit pașii pe care-i avem de parcurs (…) E foarte posibilă (fuziunea dintre Partidul București 2020 și PSD – n.r.), discuția a fost în acest sens. Fuziunea nu poate avea loc înainte congresului PSD, e nevoie de un congres în acest sens”, a declarat Negoiță la Digi24.

Negoiță a susținut că a discutat despre revenirea în PSD și despre fuziune cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Vasile Dâncu.

„Am avut o discuție cu președintele partidului, cu secretarul general și cu președintele Consiliului Național, dar și cu alți colegi. Putem gândi un proiect de reformare, ceva serios (…) Am avut o discuție foarte serioasă cu cei trei, în care am avut impresia că lucrurile sunt foarte clare”, a precizat el.

În ceea ce privește conflictul cu Gabriela Firea, care a transmis că se opune cu toată fermitatea revenirii lui Negoiță în PSD, primarul Sectorului 3 a spus că el nu își dorește un război cu nimeni și nici nu vizează funcții.

„Nu-mi doresc să intru în război cu nimeni, nu sunt conflictual. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord toți cu toți, fără să avem obiecții. Uneori se întâmplă să avem principii diferite. Mă rog, unii avem principii, alții nu”, a precizat el.

Robert Negoiță se bazează pe faptul că a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 3, în timp ce Gabriela Firea a pierdut Primăria Generală a Capitalei, fiind învinsă de Nicușor Dan.

”Eu sunt cel care a adus-o pe Gabriela Firea în politică și în PSD. Eu am promovat-o pe Gabriela Firea Senator, doar ce intrase în partid. Eu am pus-o pe listă la Senat. Eu m-am dat la o parte pentru ca Gabriela Firea să fie președinte la PSD București. Nu văd ce ar putea avea Gabriela Firea împotriva mea. Dar cărările Domnului sunt încurcate”, a mai adăugat Robert Negoiță.

****

Surse din PSD au relatat că Gabriela Firea se opune vehement reveniri lui Robert Negoiță în PSD. Firea, prim vicepreședinte al PSD le-ar fi spus colegilor social-democrați că „va merge până în pânzele albe” pentru a împiedica întoarcerea primarului sectorului 3, cel căruia i-a năşit copilul.

Într-o ședință de partid a organizației București, Gabriela Firea a lăsat să se înțeleagă că ar demisiona din partid dacă edilul Sectorului 3 s-ar întoarce în partid, au declarat participanți la discuțiile din interiorul partidului.

Susţinătorii Gabrielei Firea din PSD se tem că, prin revenirea lui Negoiţă în partid, Marcel Ciolacu ar pregăti, de fapt, înlăturarea fostului edil al Capitalei de la conducerea organizaţiei Bucureşti.

De asemenea, Gabriela Firea este considerată principalul rival intern al liderului PSD. Ea a fost aleasă în fruntea PSD Bucureşti, după ce a condus organizaţia interimar timp de patru ani, cât timp Liviu Dragnea a fost liderul social-democraţilor.

În schimb, alte surse din PSD afirmă că Robert Negoiţă are nevoie de sprijinul partidului şi de voturile celor 21 de consilieri PSD din Consiliul General pentru a-și putea promova proiectele imobiliare.

Gabrielea Firea amenința cu demisia din PSD dacă Robert Negoiță revine în partid

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22