România expulzează 10 reprezentanţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse la București

L. G. | 05.04.2022

Ministerul Afacerilor Externe informează că s-a decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti,

Pe aceeași temă

Conform autorităților române, s-a avut în vedere faptul că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, relatează News.ro.

Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse marţi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, arată comunicatul de presă al MAE.

Conform sursei citate, cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei.

România se alătură astfel mai multor țări europene - precum Germania, Franța, Spania, Italia, Suedia, Danemarca, Lituania - care în ultimele două zile au anunțat expulzarea de pe teritoriul lor a zeci de diplomați ruși.

Decizia, survenită în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, vine după ce imagini tulburătoare cu masacre ce ar fi fost comise de trupele ruse în regiunea capitalei Kiev au şocat comunitatea internațională.

Potrivit unei numărători efectuate de agenția France-Presse, cel puțin 233 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi în total din diverse ţări ale UE de la declanşarea invaziei ruse.

Rusia a avertizat că va reacţiona prin decizii similare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22