Romania sustine formarea rapida a unui nou guvern la Chisinau, afirma ministrul de Externe Aurescu

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Romania are tot interesul pentru formarea rapida a unui nou guvern la Chisinau, dupa demisia cabinetului condus de Chiril Gaburici. Prezent, miercuri, in Republica Moldova, ministrul roman de Externe a pledat pentru continuarea parcursului european al tarii vecine.

Vizat de o ancheta privind o presupusa falsificare a diplomei de studiu, Chiril Gaburici a demisionat din functia de premier, in 12 iunie, pentru ca marti Executivul de la Chisinau sa-si prezinte in mod oficial demisia.

Actul urmeaza a fi confirmat de Parlamentul moldovean, urmand ca presedintele Nicolae Timofti sa numeasca un premier interimar, iar apoi sa initieze consultari cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Prezent astazi la Chisinau, ministrul roman de Externe a reafirmat sprijinul Bucurestiului pentru parcurusul european al Republicii Moldova.

Speram ca un nou guvern sa se formeze cat mai rapid pentru stabilitatea Republicii Moldova”, a spus Bogdan Aurescu, adaugand ca “este necesar de creat o majoritate parlamentara care sa mentina parcursul european al tarii”, potrivit Agerpres.

Seful diplomatiei romane a mai aratat ca alegerile locale organizate duminica in Moldova “au reconfirmat faptul ca exista o alegere clara din partea moldovenilor pentru parcursul european al tarii”.

Aurescu face o vizita de doua zile la Chisinau, pe agenda fiind incluse intrevederi cu presedintele Nicolae Timofti si cu alte oficialitati. Joi, ministrul roman de Externe participa la reuniunea sefilor diplomatiilor din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra (OCEMN), ocazie cu care Romania va prelua presedintia organizatiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22