Romanii care apar in reportajul Sky News, pusi sub urmarire penala. Unul a fost retinut

Dora Vulcan | 11.08.2016

Procurorii DIICOT au dispus joi inceperea urmaririi penale pe numele a trei dintre romanii care apar in reportajul realizat de Sky News privind presupusul trafic de arme din Romania, anunta Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:  Unul dintre cei barbati care apar in reportajul Sky News despre presupusul trafic de arme din Romania, Atilla Csaba Pantics, a fost retinut joi seara de procurorii DIICOT, pentru complicitate la comunicarea de informatii false, constituire de grup infractional si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, anunta News.ro. El va fi prezentat judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva. 

 

 

***

Este vorba despre Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics si Attilla Szaba Pantics, urmariti penal pentru complicitate la infractiunea de comunicare de informatii false, constituirea de grup infractional organizat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, infromeaza Agerpres.

 

Cei trei au fost chemati joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunostinta ca sunt urmariti penal.

 

Tot joi, surse judiciare au declarat ca procurorii DIICOT iau in calcul sa extinda acuzatiile si pentru jurnalistii britanici de la Sky News.

 

De asemenea, procurorii vor merge pe o noua acuzatie, respectiv infractiuni contra securitatii nationale prin comunicarea de informatii false, prevazuta la art. 404 din Codul penal.

 

Articolul 404 prevede urmatoarele: 'Comunicarea de informatii false. Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani'.

 

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri sapte perchezitii in locatii din Targu Mures si Bistrita-Nasaud in dosarul deschis in urma reportajului Sky News.

 

Din primele cercetari rezulta ca armele erau detinute legal pentru vanatoare si apartineau unuia dintre barbatii mascati. Reportajul a fost 'aranjat' de jurnalistii britanici, care le-au indicat presupusilor traficanti ce sa spuna la filmare, in schimbul a aproximativ 2.000 de euro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22