Rovana Plumb și Dan Nica susțin, miercuri, interviurile pentru funcția de comisar european

Laurentiu Gheorghe | 14.08.2019

Rovana Plumb și Dan Nica susțin, miercuri, interviurile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european, au declarat surse de la Bruxelles, pentru Mediafax.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că țara noastră va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

Tot astăzi, Ursula von der Leyen se va întâlni cu candidații din Suedia si Croația pentru posturile de comisari europeni, potrivit surselor citate.

Candidaturile României ar putea fi respinse de Parlamentul European

Siegfried Mureșan, europarlamentar și purtător de cuvânt al PPE – cel mai mare grup politic din Parlamentul European, avertizează într-un comunicat de presă că cele două propuneri ale premierului Dăncilă pentru postul de comisar european Rovana Plumb și Dan Nica „au mari șanse să fie respinse la votul Parlamentului”.

„Cu astfel de candidați, prim-ministrul Viorica Dăncilă riscă reputația internațională a României. Candidații la funcțiile de comisari europeni vor fi audiați în Parlamentul European, aceste audieri sunt publice, iar candidaturile slabe, precum cele propuse de Viorica Dăncilă, au mari șanse să fie respinse la votul Parlamentului, ceea ce ar reprezenta o pată neagră pentru imaginea României în Europa. În plus, cu aceste nominalizări, șansele ca România să obțină un post de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt nule”, arată Mureșan într-un comunicat de presă.

Reamintim că Dăncilă a trimis cele două propuneri către Ursula von der Leyen fără consultarea partenerului de alianță, după cum a spus marți Tăriceanu. Dăncilă spusese anterior că vizează pentru comisarul României un portofoliu precum Mediul sau Transporturile.

”Dăncilă a făcut două nominalizări proaste pentru funcția de comisar european din partea României, care provin din două grupări diferite ale PSD. Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a făcut aceste nominalizări doar pentru a-și asigura sprijinul acestor grupări din cadrul partidului”, spune Mureșan, care amintește și probleme de integritate ale lui Plumb și Nica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22