Saftoiu: Probabil vor urma demisii la varful PNL, Predoiu nu e singurul responsabil

Fara Autor | 06.06.2016

Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru scorul de la alegerile locale din Bucureşti, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu.

Pe aceeași temă

 

 

 


 Întrebată cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate, ea a răspuns: "Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii". Săftoiu mai precizează că decizia de a ieşi singur la declaraţii duminică seară i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu.

 

Adriana Săftoiu subliniază că scorul PNL în Capitală a fost slab, dar la nivel de ţară "lucrurile nu stau deloc prost": "În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ".

 

De ce a ieşit Cătălin Predoiu singur la declaraţii duminică seară? "A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 9, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui", explică Adriana Săftoiu.

 

Nu lasă PNL impresia că Predoiu e singurul liberal care-şi asumă responsabilitatea pentru scorul slab din Capitală? "Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti", crede prim-vicepreşedintele PNL.

 

Cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate? "Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei", răspunde Adriana Săftoiu.

 

Ce ar trebui să urmeze pentru PNL acum? "Cu siguranţă, o să urmeze o analiză foarte serioasă, cu tot ceea ce implică această analiză. Trebuie ţinut cont şi de rezultatul pe ţară, unde PNL are în momentul de faţă 30% (...). Dar în egală măsură, trebuie să ţinem cont şi de rezultatul pe Bucureşti", spune ea.

 

S-ar impune unele demisii la vârful PNL, după scorul prost din Bucureşti? "Într-o anumită măsură, da, probabil că ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum", afirmă Adriana Săftoiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22