Sanitas anunta greva in spitale pe 31 octombrie. Nemultumirea: ordonanta bugetarilor

Dora Vulcan | 15.09.2016

Federatia Sanitas a anuntat ca pe 31 octombrie va fi greva generala dupa ce in urma discutiilor cu ministrul Muncii si cel al Sanatatii nu s-a ajuns la o intelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale, informeaza Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

In cadrul sedintei Consiliului National al Federatiei Sanitas sindicalistii au discutat cu ministrul Muncii, Dragol Paslaru, si cu cel al Sanatatii despre categoriile care au fost exceptate de la ordonanta privind salariile bugetarilor, fiind vorba despre personalul tehnic-administrativ (TESA) din spitale, functionarii din directiile de sanatate publica (DSP), angajatii din medicina scolara si din crese, informeaza Hotnews.ro.

 

"Am lansat invitatia catre cei doi ministri, al Sanatatii si al Muncii, am expus a mia oara revendicarile pe care Federatia Sanitas le are si nemultumirile aparute, toate solicitarile venite din tara. Din pacate, a fost mai mult o discutie tehnica in care nu au venit cu date concrete. Nu se anunta absolut nicio rezolvare a acestor revendicari si, ca urmare, Consiliul National al Federatiei Sanitas a decis un program revendicativ insotit de miscari de protest", a declarat Marius Sepi, prim vicepresedinte al Federatiei Sanitas.

 

Federatia Sanitas anunta ca la data de 20 septembrie vor picheta Ministerul Muncii cu aproximativ 200 de persoane, pe 27 septembrie Ministerul Finantelor, pe 4 octombrie Ministerul Sanatatii iar pe 11 octombrie Parlamentul Romaniei. Pentru 19 octombrie sindicalistii au anuntat greva de avertisament pentru doua ore iar pe 31 octombrie greva generala.

 

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca vor avea loc si alte discutii cu sindicalistii.

 

"Prioritate vor avea cu siguranta categoriile care nu au fost vizate de Ordonanta 20 si de Ordonanta 43. Nu am agreat un calendar pentru urmatoarele zile, dar cu siguranta o sa avem discutii in perioada care ne-a ramas la dispozitie", a spus ministrul Sanatatii.

 

Ministrul Muncii a precizat ca se incearca rezolvarea problemelor financiare insa acest lucru tine de resursele existente.

 

"Cred ca mai presus de orice element de divergenta, ne uneste credinta ca avem nevoie de un sistem sanitar puternic, dezvoltat, care sa se ridice la nivelul pe care il dorim . Orice lucruri care nu au fost inca rezolvate sunt evident avute in vedere in masura in care, cu resursele pe care le vom avea la dispozitie, vom putea sa le rezolvam. Din punct de vedere al salarizarii, oricate ordonante am da, atata timp cat nu ne gandim in mod unitar la parte de salarizare, totdeauna vor ramane imperfectiuni si, de aceea, am lansat deja o prima invitatie pentru confederatii saptamana viitoare la o prima consultare pe partea de principii, care au fost deja agreate si de Guvern. Chiar dorim sa avem o anumita finalitate cu aceasta legislatie de salarizare unitara", a spus Dragos Paslaru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22