Scandal cu bataie la sedinta CGMB, condusa de Firea. Ea a plecat sa vorbeasca la Antena3

E.b. | 08.06.2017

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă.

Pe aceeași temă

 

 


În urma scandalului, Gabriela Firea, primarul general, a părăsit şedinţa. La sediul Primăriei au sosit un echipaj de Poliţie, dar şi un echipaj SMURD, după ce trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculadă.

 

Scandalul a izbucnit după ce mai multor bucureşteni care au venit să participe la şedinţă le-a fost interzis accesul în sală, la un moment dat creându-se busculadă. Oamenii au fost ţinuţi la uşă peste o oră şi jumătate, timp în care au existat îmbrânceli cu poliţiştii locali şi cu angajaţi ai primăriei., conform News.ro.

 

"Avem dreptul de a intra în sala de şedinţe. Dumneavoastră încălcaţi legea, au strigat o parte din oamenii ţinuţi în faţa uşii închise", a strigat o femeie din grupul celor care au venit să participe la şedinţa CGMB.

 

"Dacă mai sunt cetăţeni pe stradă care vor să participe la sedinţa noastră, îi poftim în sală", a comentat un consilier PSD, spunând că "deja i s-a făcut greaţă".

 

Şedinţa a fost întreruptă pentru aproximativ o jumătate de oră, iar primarul Gabriela Firea a plecat din şedinţă.

 

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a spus că oamenii care au reuşit în cele din urmă să intre la şedinţă vor fi legitimaţi la ieşire.

"Persoanele neautorizate care au pătruns în primărie vor fi legitimate la ieşire, pentru că mai mulţi poliţişti locali au fost răniţi", a spus Bădulescu.

 

Primarul general Gabriela Firea a părăsit sala de şedinţe a CGMB în timpul scandalului, ea având imediat o intervenţie telefonică la Antena3, în care a spus că, în urma incidentelor, trei poliţişti locali au fost răniţi, drept pentru care vor fi făcute plângeri penale.

 

La inceputul interventiei de la Antena3, Firea a anuntat ca un politist local a fost lovit cu un obiect contondent si ca a fost dus la spital, iar, dupa cateva minute, a spus ca, de fapt, sunt trei politisti locali dusi la spital.

 

La această oră, la sediul Primăriei au sosit un echipaj SMURD, precum şi un echipaj de Poliţie.

Gabriela Firea a mai spus că pe unele dintre persoanele responsabile de incidentele de joi chiar ea le-a invitat la şedinţe, însă fie nu au venit, fie au avut un comportament nepotrivit.

 

Şedinţa a fost reluată după aproximativ jumătate de oră, fiind condusă de Orlando Culea.

 

"Regulamentul spune clar că cei care vor să participe la şedinţele CGMB trebuie să trimită o cerere la Consiliu cu cel mult 48 de ore înainte. Vreau să ştiu şi eu ce reclamaţii au", a spus preşedintele de şedinţă, Orlando Culea.

 

În replică, o femeie i-a spus că au făcut cereri pentru a participa la şedinţa CGMB, dar nu li s-a răspuns. Femeia a fost evacuată imediat din sală de către poliţiştii locali, la solicitarea lui Orlando Culea. Odată cu ea, au părăsit şedinţa şi ceilalţi cetăţeni, iar scandalul a reînceput pe holurile Primăriei.

 


Iata cum s-au desfasurat evenimentele, conform ziare.com:

 

 

In jurul ore 12:00, inainte de inceperea sedintei, cativa oameni au venit la sediul primariei incercand sa intre la sedinta si sustinand ca au facut cerere pe email. Paznicul le-a transmis ca nu ii poate lasa sa intre si ca va veni cineva sa discute cu ei pe acest subiect. Dupa cateva minute de cand sedinta deja incepuse, una dintre persoanele care doreau sa intre a spus ca nu este normal ce se intampla, pentru ca a cerut sa ia cuvantul pentru primul proiect aflat pe ordinea de zi si, daca nu este lasata sa intre, acel proiect va fi si votat.


Au urmat cateva minute de negocieri intre oamenii prezenti si paznic si, apoi, acestia au putut sa intre in sala de sedinta. Unul dintre consilierii USR, care filma sedinta, a spus ca acesti oameni trebuie lasati sa intre in sedinta, pentru ca au facut cereri de acum cateva zile.

 

 

Consilierii generali se aflau in pauza cand la intrarea in sala de sedinta a izbucnit din nou un scandal si cateva persoane s-au imbrancit si politistii locali au fost raniti.

 

Dupa reluarea sedintei de consiliu Gabriela Firea a parasit sala, intrand in direct prin telefon la Antena 3. In locul sau s-a asezat viceprimarul Aurelian Badulescu.

 

"Au lovit cu un obiect contodent un politist local. Am chemat ambulanta si este in stare destul de serioasa. Sunt oameni adusi de consilierii USR", a spus edilul, precizand ca in salara erau deja 30 de persoane care facusera cereri sa participe la sedinta consiliului.

 

"Au mai venit inca 20 de persoane in frunte cu consilieri din partea USR si doua institutii media care au fortat intrarea, au lovit politistii locali, au patruns ilegal peste noi in sedinta.

 

Au adus inca 20 asa zisi cetateni independeti, de fapt sunt ONG-uri afiliate USR-ului. Vom face plangere penala. Cei 30 de cetateni care erau in sala au solicitat in scris sa vina. Mi se pare incredibil ca un partid politic sa vina cu 20 de persoane sa forteze intrarea intr-o institutie publica", a continuat Firea.

 

Dupa cateva minute de discutie, primarul a spus trei politisti locali au fost loviti si au ajuns la spital.

 

"Vom face plangere si vom mentiona care sunt consilierii USR. Din nefericire erau si doua institutii de presa. Reporteri care au ajuns sa sa smulga usa din tatani. (...) Trei politisti locali loviti, care au fost dusi la spital. Nu a venit jandarmia. Suntem noi si acesti oameni certati cu legea doar pentru ca am deranjat niste oameni care au facut milioane de euro pe seama primariei. Vom face plangeri penale", a mai spus Firea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22