Scandal la Camera Deputaţilor în cazul RCA. Lui Mişu Negriţoiu i s-a cerut demisia

E.b. | 14.09.2016

Scandal în Camera Deputaţilor, la audierea lui Mişu Negriţoiu, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Deputaţii au cerut demisia acestuia şi au vorbit, totodată, despre sesizarea DNA şi o comisie de anchetă parlamentară.

Pe aceeași temă

 

Şeful ASF, Mişu Negriţoiu a fost audiat, miercuri, în Camera Deputaţilor, iar Andreea Paul (PNL) a solicitat demisia acestuia, în caz contrar urmând să ceară o comisie de anchetă. 

Cătălin Rădulescu (PSD) afirma că reproşul pe care îl fac deputaţii, "reprezentanţii proştilor care îi trimit în Parlament", este că ASF a lucrat împotriva capitalului românesc, fiind nevoie de o sesizare la DNA, conform News.ro.

 

Audierea din Comisiile de buget şi de transporturi din Camera Deputaţilor a venit pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat că problema acestor asigurări este mai veche, chiar din 2007, atunci când România a trebuit să liberalizeze piaţa, potrivit normelor europene. 

 

"În 2010, poliţele se vindeau cu 50% sub costuri", a afirmat Negriţoiu. În urma acestui comentariu, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, din Comisia de transporturi, a spus ASF recunoaşte că a permis ca firme mari să intre în faliment, practicând preţuri de dumping, doar pentru a-şi putea şefii instituţiilor creşte salariile.

 

Rădulescu a spus că vorbeşte în numele "proştilor ălora" care i-au trimis pe deputaţi în Parlament şi că ar trebui să ceară şi sesizări la DNA, pentru că ASF a tolerat firme străine în dauna capitalului românesc.

 

"Ar trebui să vi se facă sesizare toţi la DNA ca să vă controleze modul cum discreţionar aţi lucrat împotriva capitalului românesc, controlând la sânge firmele româneşti şi necontrolând firmele străine (...) Ăsta e reproşul pe care vi-l facem noi, reprezentanţii proştilor ălora care ne trimit pe noi în Parlament", a spus deputatul PSD.

 

El a criticat şi datele prezentate de Negriţoiu cu privire la situaţia actuală a poliţelor RCA. "Suntem toţi colegi cu anumită expertiză şi poveştile nemuritoare le ascultam când eram mici, domnule Mişu Negriţoiu, nu le mai ascultăm astăzi. Diferenţele dintre ceea ce spuneţi dumneavoastră şi ce spun reprezentanţii oamenilor sunt atât de mari, încât sunt greu de digerat şi nu le mai putem digera. Şi mie îmi pare rău că v-am votat (...) Cel puţin pe mine m-aţi decepţionat", a spus Rădulescu.

 

Social-democratul i-a cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Acelaşi lucru l-a făcut şi deputatul PNL Andreea Paul. "Vă rog, domnule preşedinte, să vă depuneţi demisia, iar dacă nu o veţi face voi cere anchetă parlamentară", a spus ea, la finalul unui discurs critic la adresa lui Negriţoiu.

 

Parlamentarul PNL l-a acuzat pe şeful ASF că îi tratează pe deputaţi ca pe nişte "păcălici", prezentând date false. "Ne spunea la un moment dat domnul preşedinte că a crescut gradul de cuprindere. Am marea rugăminte să nu ne luaţi totuşi de păcălici aici, pentru că sunt specialişti în această sală. A crescut gradul de înmatriculare a vehiculelor şi nu, din păcate, gradul de cuprindere pe care l-aţi indicat dumneavoastră", a spus Andreea Paul.

 

Audierea şefului ASF continuă la ora transmiterii acestei ştiri, urmând ca Negriţoiu să răspundă în final întrebărilor parlamentarilor. Alături de Negriţoiu, au venit în Parlament şi reprezentanţi ai ANAF, precum şi şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22