Scandalul din ALDE pe tema organizării congresului continuă: runda Gerea - Constantin

Dora Vulcan | 16.03.2017

Deputatul ALDE Andrei Gerea a ieșit joi la un atac deschis împotriva copreședintelui Daniel Constantin. Fostul ministru al Energiei spune despre Constantin că visează cu ochii deschiși când vorbește de contribuția sa la crearea ALDE și că și-a dat seama de penibilul opoziției sale în organizarea congresului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Vicepreședinte al ALDE, Andrei Gerea spune despe unul dintre cei doi președinți, Daniel Constantin, că  „a înghițit-o pentru că nu avea încotro”, cu trimitere la inutilitatea opoziției sale în organizarea congresului.

 

 

 

Gerea ironizează și pretențiile lui Constantin în consolidarea ALDE

  

 

Domnul Daniel Constantin visează frumos, cu ochii deschiși, spunând: PC a stat la baza formării ALDE. Realitatea este alta și, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegației Permanente Naționale în vederea stabilirii Congresului. Și-a dat seama că este penibil să te opui organizării Congresului, în condițiile în care peste 30 de organizații județene au luat această hotărâre, mai ales când ai și statutul de copreședinte. A înghițit-o pentru că nu mai avea încotro!

 

 

 

Dacă ne uităm pe rezultatele de la alegerile parlamentare vom vedea că sunt două organizații de la fostul PC în primele 10. Cum să ne explicăm de ce PC nu depășea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR?”, se arată într-un comunicat remis presei de vicepreședintele ALDE, citat de Digi 24.

 

 

Întâlnire Tăriceanu - Constantin pentru aplanarea conflictului

 

 

Daniel Constantin, ministrul Mediului si vicepremier, si Calin Popescu-Tariceanu au avut, miercuri, o intalnire, in contextul conflictului din interiorul partidului privind alegerea unei conduceri unice, si au stabilit convocarea Delegatiei Permanente pentru duminica, 19 martie, ca sa discute chestiuni legate de organizarea Congresului, transmite News.ro.

 

 

"Am convenit cu domnul Tariceanu sa convocam pentru duminica Delegatia permanenta a ALDE. Vom discuta despre congres", a declarat Daniel Constantin.

 

 

 

 

31 de organizații ALDE cer organizarea Congresului extraordinar

 

 

Miercuri, și organizația argeșeană a ALDE a cerut organizarea de urgenta a unui congres extraordinar. Este a 31-a organizatie a partidului care cere acest lucru. 

 

 

 

"Votul exprimat de membrii Delegatiei Permanente a ALDE Arges a fost unul covarsitor pentru organizarea congresului partidului, 148 de membri votand pentru, doua abtineri si doar 12 au votat impotriva. Prin decizia adoptata marti, ALDE Arges devine cea de-a 31-a organizatie a partidului care solicita convocarea de urgenta a congresului partidului", anunță filiala într-un comunicat remis presei. 

 

 

Daniel Constantin, copresedintele ALDE, a anunțat luna trecută ca partidul "trebuie" sa organizeze Congres in care sa se aleaga presedintie unica, pentru ca asa prevede statutul, acesta fiind programat pentru primavara anului 2017 inca de acum doi ani.

 

  

Tot mai mulți lideri județeni își exprimă nemulțumirea în interiorul ALDE, formațiunea condusă de Tăriceanu și Daniel Constantin.

 

 

Unii dintre aceștia îl indică vinovat pe Tăriceanu pentru modul în care conduce partidul, fără a se consulta cu organizațiile județene, dar și pentru modul în care face numirile în funcții, în mod preferential. Nemulțumirile vin pe fondul numirii în funcții ministeriale a unor oameni care nu au nicio legătură cu partidul, care nu au muncit în campania electorală și care ar fi preferați de Tăriceanu în defavoarea membrilor de partid care au investit timp și resurse în campaniile electorale de anul trecut.

 

 


Așa nu se mai poate, oamenii din organizații sunt nemulțumiți că în funcții sunt promovați oameni fără competență, doar pe criterii ce țin de apropierea cu tabăra condusă de Tăriceanu în ALDE. Cine este Magdalena Grigore, numită Secretar de Stat la Transporturi, în afară de un apropiat al dlui Tăriceanu? Nimeni nu știe nimic despre ea, nu a dat pe la Partid în campanie, nu a muncit o zi cu vreo organzație. Oamenii sunt nemulțumiți și pe bună dreptate! Tăriceanu l-a impus pe Mirel Taloș la Miisterul Culturii, dar el este un om fără rezultate, pentru că la alegerile parlamentare a luat 4%. Singura calitate este că i-a fost consilier lui Tăriceanu când a fost prim ministru’’, sustine un lider al ALDE, conform stiripesurse.ro.

 

 

Îngrijorările în ALDE vin din ambele tabere, atât din cea reprezentată de Tăriceanu, dar și din tabăra fostului Partid Conservator, apropiată lui Daniel Constantin. Situația a devenit tensionată după ce Tăriceanu și apropiații săi au încercat să forțeze un congres extraordinar, fără a respecta statutul ALDE care spune explicit că un congres se poate convoca cu peste jumătate din numărul delegațiilor permanente județene și cu semnătura ambilor co-președinți. Tariceanu ar fi incercat sa forteze un Congres cat mai rapid, initial chiar la sfarsitul lunii martie, pentru ca mai intâi sa se aleaga presedintele, iar alegerile din organizatii sa urmeze. Tabara fostului Partid Conservator isi doreste insa alegeri de jos in sus si organizarea unui congres mai tarziu. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22