Secretar de stat la Educaţie, cercetat de DNA, eliberat din funcţie de premierul Tudose

E.b. | 30.11.2017

Gabriel Liviu Ispas a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose.

Pe aceeași temă

 

 

Decizia a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial, conform Agerpres.

 

La data de 2 noiembrie, Gabriel Liviu Ispas a anunțat că este cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), având calitatea de suspect în dosarul "Cutezătorii".

 

Luni, 30 octombrie 2017, am fost chemat la DNA pentru a mi se comunica faptul că s-a schimbat calitatea mea într-un dosar, din martor în suspect, ca urmare a apariției originalului actului adițional semnat de MEN și Fundația Pescariu în 2009, pe care, pe o pagină verso apar trei semnături, între care aparent una pare a fi a mea. Atât eu, cât și ceilalți doi colegi, am solicitat expertiză grafologică, precizând că nu ne aparțin acele semnături. Astăzi, ni s-a comunicat că procurorul de caz a dispus efectuarea expertizei grafologice. Nu știu cine și de ce mi-a falsificat semnătura. Nu am decât calitate de suspect! Expertiza va dovedi că nu am semnat actul respectiv, dar nu contest dreptul reprezentantului legal de a semna înscrisuri fără să ceară aviz juridic. Nu fac parte din categoria celor care neagă evidența! Investiția realizată de Pescariu în bază este una uriașă și spectaculoasă. Celor care au alte opinii le indic să viziteze baza Cireșarii, administrată de către instituția publică! Nu am fost și nu voi fi un etatist! Investiția privată este benefică, cu respectarea legii! Alte comentarii nu voi face până la finalizarea cercetărilor, a scris Gabriel Liviu Ispas pe pagina sa de Facebook.

 

DNA a anunțat pe 2 noiembrie că Mihai Păunică, Gabriel Liviu Ispas și Gabriel Leahu au fost puși sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, în dosarul în care se investighează modul prin care a fost concesionată Baza sportivă "Cutezătorii".

 

Procurorii DNA — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de Mihai Păunică, la data faptei director general la Direcția Generală Buget Finanțe Patrimoniu și Investiții din cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării, Gabriel Liviu Ispas, la data faptei director general adjunct la Direcția Generală Juridic și Control din minister, și față de Gabriel Leahu, la data faptei director general la Direcția Generală Logistică din același minister, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se preciza într-un comunicat al DNA.

 

În acest dosar, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, iar fostul secretar de stat Mihnea Costoiu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22