Secția pentru magistrați refuză să trimită acuzațiile împotriva procurorilor din dosarul Tel Drum

Laurentiu Gheorghe | 28.02.2019

Procurorul general nu poate soluționa conflictul pozitiv de competență declanșat de DNA în dosarul Tel Drum față de Secția pentru investigarea magistraților care vrea să preia ancheta.

Pe aceeași temă

Secția pentru Investigarea nu a trimis încă dosarul care vizează mai mulți magistrați implicați în dosarul Tel Drum. Procurorul Adina Florea a cerut de 4 ori să preia dosarul Tel Drum de la DNA pe motiv că în cauză ar fi vizați și magistrați și că dosarul Tel Drum ar fi mijloc de probă pentru soluționarea unui alt dosar aflat pe rolul Secției, care ar viza un magistrat.

„Conform dispozițiilor legale, Serviciul de Îndrumare și Control (SIC din cadrul Parchetului General – n.r.) a cerut cele 2 dosare pentru examinare și trebuie să propună procurorului general constatarea existenței unui conflict pozitiv de competență, precum și tranșarea conflictului în favoarea unuia dintre parchete. SIC a cerut dosarul SIIJ luni, iar ei nu l-au trimis încă”, scrie G4media citând surse judiciare.

Într-o declarație de presă, șeful Secției de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a spus că în legătură cu dosarul Tel Drum sunt anchetați trei procurori și cinci judecători. Prima informație publică legată de cererea SIIJ pentru preluarea dosarului, fără a mai acorda și alte amănunte.

După transmiterea dosarului Tel Drum la Serviciul Îndrumare și Control și la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), ambele din cadrul Parchetului general (PG), documente din dosarul Tel Drum au început să fie publicate în presa favorabilă inculpaților, pe site-ul „jurnalistei” Floriana Jucan, cea care are mai multe contracte de publicitate cu Guvernul Dăncilă, scrie G4Media.ro.

Potrivit articolului Qmagazine, dosarul Tel Drum ar viza și câțiva magistrați din Teleorman. Jurnaliștii de la Qmagazine publică denunțul lui Romică Părpălea, cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, împotriva liderului PSD și a unor magistrați din Teleorman și se întreabă dacă nu, din acest motiv, dosarul Tel Drum ar trebui preluat de SIIJ.

„Dosarul Tel Drum nu a fost deschis ca urmare a denunțului lui Părpălea. Cei de la SIIJ nu au decât să ia denunțul lui Părpălea privind magistrații. De ce vor să ia tot dosarul privind frauda cu fonduri europene?!”, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

DNA a declanșat săptămâna trecută un conflict de competență și a solicitat procurorului general al României să decidă cine face ancheta Tel Drum în care este investigat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22