Șefa CSM, Lia Savonea, luată la bani mărunți de inspectorii ANI care-i verifică averea

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2019

Agenția Națională de Integritate (ANI) îi verifică averea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, având în vedere multitudinea bunurilor mobile și imobile pe care le deține.

Pe aceeași temă

Ancheta lansată de ANI are la bază o plângere depusă pe numele șefei CSM, susține Ziare.com, citând surse judiciare.

Averea Liei Savonea nu este deloc de neglijat, deținând împreună cu șoțul, două case de locuit în Chiajna și Alba, două autoturisme, BMW și Volkswagen, plus bijuterii declarate în valoare de 14.000 de euro. Pe lângă acestea, Savonea are mai multe terenuri agricole dar și intravilane în Ilfov și Ilfov.

Soțul șefei CSM, avocatul Mihai Savone a adeclrat că în 2017 și 2018 a obținut peste 600.000 de euro din vânzarea a șapte imobile și a două autoturisme.

Sotul Liei Savonea, avocatul Mihai Savonea, a vandut 7 imobile si doua masini, in perioada 2017-2018, pe care a obtinut aproximativ 600.000 de euro. Trebuie amintit că soțul Liei Savonea a fost coleg de cabinet cu fostul senator Cătălin Voicu, condamnat pentru fapte de corupție. De altfel, sotii Savonea au fost audiati ca martori intr-unul din dosarele fostului senator.

In acelasi timp, Savonea castiga sume impresionante de la CSM: Lia Savonea a incasat 100.000 de euro de la CSM in 2018

Publicatia mainnews.ro a publicat intitial infomatia privind verificarile ANI.

In plus, sursa citata arata ca ulterior sesizarii, pe 4 iulie, Savonea ar fi inaintat Comisiei Juridice a Senatului, condusa la acel moment de Robert Cazanciuc, o propunere de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice si completarea legii de functionare a ANI.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre propuneri prin care competentele ANI ar fi restranse. Astfel, se propune limitarea evaluarii pe ultimii trei ani anterior sesizarii. In prezent, evaluarea poate fi facuta pe parcursul detinerii functiei publice, precum si in decursul a 3 ani dupa incetarea acesteia.

„Nu imi amintesc sa fi existat o asemenea solicitare din partea sefei CSM, Lia Savonea. Au fost multe propuneri de modificare de-a lungul timpului. In niciun caz nu au existat discutii de acest gen cu doamna Lia Savonea", a declarat Robert Cazanciuc, fostul presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, pentru mainnews.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22