Sefa Stirilor TVR demisioneaza dupa ce televizunea nu a acoperit incendiul de la Colectiv

Tudor Despina | 02.11.2015

Sefa Stirilor TVR si-a anuntat, luni, demisia din functie. Raluca Stroe Brumariu si-a motivat decizia din cauza faptului ca Televiziunea Publica nu a acoperit, vineri, incendiul de la Clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

 

Motivul demisiei este ca eu nu am fost aici in acea noapte, iar in absenta mea nu s-au luat masurile care trebuiau luate pentru a se intra in emisie. Pentru ca pe teren au fost oameni - si reporteri, si cameramani, si soferi, iar in redactie au fost producatori si editori si producatorul executiv”, a spus Brumariu pentru Hot News.

 

Vineri noaptea, cand majoritatea televiziunilor de stiri, dar si generaliste, transmiteau in direct incidentele ce aveau loc in clubul Colectiv,TVR nu a transmis nimic pe post, cazul fiind relatat doar pe site. Abia sambata, TVR a inceput sa transmita materiale cu privire la incidentul de la Colectiv.

 

“Motivul [pentru care nu s-a transmis nimic] a fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia sa se intre de dimineata, nu peste noapte. Probabil ca peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent si nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider ca redactia nu are nicio vina. Oamenii au fost pe teren”, a explicat Raluca Brumariu.

 

Ea a mai aratat ca “procedura de breaking news exista, dar nu a fost aprobata (...) in Comitetul Director. Sunt multi oameni care trebuie sa se miste in astfel de situatii. Noi nu avem permanenta aici. Avem oameni, dar nu echipa care sa dea emisia in caz ca se intampla ceva. Procedura de breaking news e facuta de mult timp, a functionat cand exista TVR Info. Trebuia sa fie aprobata in Comitetul Director. Nu a fost aprobata. Dar putea sa functioneze si in absenta mea”.

 

Situatia de la Televiziunea publica a fost semnalata si de Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

 

Intr-o scrisoare deschisa adresata comisiilor de specialiate din Parlament, Jucan arata ca “e inadmisibil ca postul public de televiziune sa nu aiba posibilitatea de a se mobiliza in astfel de situatii de dezastru. Lipsa unei proceduri pentru situatii de urgenta care necesita intrarea postului public in regim “breaking news” este de netolerat”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22