Șefii direcțiilor de sănătate publică din Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea au fost destituiți

Laurentiu Gheorghe | 06.04.2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a demis pe șefii direcțiilor de sănătate publică din județele Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea. La Timiș este a doua demitere a directorului DSP în mai puțin de o lună.

Pe aceeași temă

„Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, Vâlcea. În acestă după-amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

În conferința de presă de vineri, ministrul Sănătății declara că ia în calcul schimbarea din funcție a directorului DSP Arad.

La Arad și Brașov sunt focare de infecție cu coronavirus.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății a făcut vizite la spitalele din Arad și Timișoara.

Până luni, în județul Arad erau confirmate 157 de cazuri de infectare cu coronavirus, în Timiș – 181, în Brașov – 138, iar în Vâlcea – 8.

DSP Timis: a doua schimbare în nici o luna

În Timiș, șefa DSP, Mariana Rădulescu, a fost schimbată la două săptămâni după ce fusese numită în funcție. Aceasta după ce a iscat un întreg scandal legat de focarul de infecție de la Maternitatea Odobescu și s-a remarcat doar prin puține luări de poziție care au declansat un adevarat razboi intre institutii in vreme de pandemie, scrie opiniatimisoarei.ro

In locul acesteia, la conducerea DSP Timis a fost numita Mihaela Valcovici, medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Mihaela Valcovici are 48 de ani, a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara si lucreaza de mai multi ani la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

A urmat cursuri de specializare in Germania, Italia, Austria, Elvetia si in Statele Unite ale Americii.

Reamintim că Mariana Radulescu a inlocuit-o, la conducerea DSP Timis, pe Cornelia Malac, care a fost eliberata din functie de Ministerul Sanatatii, in urma aparitiei in spatiul public a unor imagini care o infatisau intr-o conferinta de presa, balbaindu-se in legatura cu informatiile despre cazurile de coronavirus de la Timisoara in primele zile de epidemie. I s-a reprosat atunci modul in care a gestionat situatia si a fost inlocuita de Mariana Radulescu. Aceasta din urma a dus incompetenta pe noi culmi la DSP Timis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22