Seful diplomatiei romane sustine intensificarea sanctiunilor la adresa Rusiei

T.d. | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Romania va sustine intensificarea sanctiunilor la adresa Federatiei Ruse, a afirmat seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, intr-o convorbire cu omologul sau maghiar. Bucurestiul urmeaza a se prezenta cu aceasta intentie in cadrul reuniunii ministrilor de Externe din UE, in 29 ianuarie, potrivit unui comunicat al MAE, citat de Hotnews.

Aurescu i-a transmis omologului sau maghiar, Peter Szijjarto, ca reuniunea ministrilor de Externe trebuie "sa genereze cai de sprijinire mai eficienta a eforturilor comunitatii internationale pentru identificarea unei solutii diplomatice la criza din Ucraina".

Formularea clara a pozitiei Romaniei fata de sanctiunile aplicate Rusiei vine pe fondul reticentei unor state UE in ceea ce priveste mentinerea acestor masuri punitive. Potrivit EUObserver, tari precum Ungaria, Slovacia si Austria cer in spatele cortinei "indulcirea" sanctiunilor, nemaivorbind de inasprirea lor, in timp ce noul premier grec, Alexis Tsipras, a adoptat public o atitudine pro-rusa fara rezerve.

Chiar si sefa diplomatiei europene, italianca Federica Mogherini, a testat starea de spirit din capitalele europene in urma cu doua saptamani; un memorandum trimis catre statele membre si publicat de Financial Times facea referire la o posibila indulcire a tonului fata de Moscova.

Tensiunile au crescut in weekend-ul in estul Ucrainei, odata cu atacul separatistilor si fortelor ruse de la Mariupol, soldat cu zeci de morti in randul populatiei si fortelor ucrainene. In plus, luptele din regiunea Donbas au continuat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22