Seful guvernului elen insista asupra platii de catre Germania a datoriei din cel de-al Doilea Razboi Mondial

A.g | 11.03.2015

Pe aceeași temă

 Alexis Tsipras, prim-ministrul grec a declarat ca Germania inca evita sa plateasca reparatiile provocate de nazisti in Al Doilea Razboi Mondial, informeaza ziare.com

 

Berlinul a anuntat in repetate randuri ca Germania s-a achitat de toate datoriile pe care le-a avut fata de Grecia din al Doilea Razboi Mondial.

 

Liderul de la Atena totusi nu lasa deoparte aceasta datorie istorica afirmand: "Germania nu a platit in mod corespunzator pentru toate pagubele pe care le-a provocat".

 

"Crimele nazistilor inca sunt vii in amintirea poporului nostru si avem obligatia morala sa le amintim (germanilor - n.red.) despre acest lucru", a continuat liderul elen. "Dupa 1990, conditiile legale si politice au fost create pentru ca Germania sa rezolve situatia, dar cei de la Berlin au preferat sa taca", a continuat Tsipras.Cea mai mare putere economica a Europei a platit Greciei 115 milioane de marci (59 milioane deeuro), dar Tsipras sustine ca aceasta suma a acoperit doar compensatiile pentru victimele nazistilor, dar nu si dezastrul pe care l-au provocat in perioada 1941-1945.

 

CITITI SI: Angela Merkel: Nu va exista o noua reducere a datoriilor Greciei

 

Totusi Germania si celelalte puteri economice europene, au ajutat Grecia sa poate evita colapsul financiar incepand cu criza din 2008.


El considera ca banii dati elenilor nu au fost de ajuns pentru a repara infrastructura si pentru a pune pe picioare economia dupa Al Doilea Razboi Mondial. In consecinta, crede ca Germania inca datoreaza Greciei 500 de miliarde de euro.

 

Declaratiile premierului grec au loc in contextul in care tarile din zona euro, in frunte cu Germania, au salvat din nou Grecia, care era in pericol sa intre in faliment. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22