Senat: Comisia Juridica ia act de demisia lui Horia Georgescu de la sefia Agentiei de Integritate

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Comisia Juridica din Senat a luat act, marti, de demisia lui Horia Georgescu din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Senatorii au adoptat raportul in acest sens, ca urmare a scrisorii transmise de presedintele Consiliului National de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu.

Demisia urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial, fapt ce va pune capat blocajului institutional de la sefia ANI. Totusi, potrivit lui Ciprian Ciucu, alegerea unui nou sef al ANI nu va avea loc mai devreme de luna iunie.

"Dupa ce apare in MO, noi la CNI vom anunta vacantarea postului si organizarea concursului. Astazi sau maine vom publica si modificarile la Hotararea nr. 2 a CNI privind regulamentul de concurs, care va trebui sa stea in dezbatere 30 de zile" potrivit procedurii, a explicat Ciucu pentru HotNews.

Modificarile necesare se refera la numarul de comisii si numarul de membri in comisii, intrucat sunt 10 membri in prezent la CNI, insuficienti pentru toate comisiile. In prezent sunt patru comisii: organizare, subiecte, evaluare, contestatii, urmand ca subiectele si evaluarea sa fie comasate, iar numarul de membri intr-o comisie sa scada de la cinci la trei, pentru ca, potrivit sefului CNI, calitatea de membru intr-o comisie este incompatibila cu calitatea de membru in alta.

Presedintele CNI a declarat ca isi doreste ca un nou presedinte ANI sa fie ales inainte de vacanta parlamentara, cel mai devreme putandu-se intampla in luna iunie.

Horia Georgescu se afla in arest preventiv, fiind trimis in judecata dosarul despagubirilor de la ANRP. Fostul sef al ANI este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22