Senat, proiect de lege: Inchisoare de la 1 la 3 ani pentru defăimarea însemnelor oficiale

Vlad Toma | 09.03.2016

Senatul Romaniei discuta astazi un proiect de lege semnat de mai multi parlamentari PSD, printre care deputaţii Florin Iordache şi Marian Neacşu, care propune introducerea pedepsei cu inchisoarea pentru cei care defăimează însemnele oficiale.

Pe aceeași temă

 

Senatul este prima camera sesizată în cazul acestui proiect de lege, propunerea legislativă fiind semnată de un grup de parlamentari, majoritatea de la PSD, transmite B1 TV.

 

Senatorii urmează să voteze propunerea de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru pentru cei care ofensează însemnele oficiale ale României.

 

Legea va reglementa şi defăimarea emblemelor sau semnelor folosite de autorităţi.

 

"Prin dispreţ pentru însemnele României, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autorităţile se înţelege: lipsa de consideraţie sau stimă, sentiment prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenţie şi defăimare", se arată în proiect.Ofensa adusă însemnelor naţionale este definită drept "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României" şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani, se mai arată în proiect. Totodată, "fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani", potrivit documentului citat de B1.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22