Senatorul PSD Cornel Resmeriță ia în râs sentința Curții Supreme care-l scoate din Parlament

Dora Vulcan | 09.03.2017

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv joi ca senatorul PSD Cornel Cristian Resmerita s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa pentru că și-a angajat fratele consilier la biroul său de parlamentar.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Contactat de Hotnews, senatorul Cornel Cristian Resmerita a spus ca nu va demisiona din Parlament, desi, potrivit legii, aceasta nu mai poate ocupa o functie publica timp de trei ani. Mai mult, el a dat un răspuns în total dispreț față de lege: 

 

 

"Hai, domne, fii serios! Vorba lui Florin Iordache: Alta intrebare!", a răspuns pentru HotNews senatorul PSD.

 

 

Instanta suprema a respins ca nefondat recursul declarat de Cornel Cristian Resmerita si a mentinut o decizie a Curtii de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit ca senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat in conflict de interese.

 

 

Pentru ca Resmerita sa isi piarda mandatul de senator, procedural, ANI trebuie sa transmita Senatului o solicitare prin care le cere senatorilor sa ia act de incetare a mandatului si sa supuna votului plenului camerei adoptarea unei hotarari prin care se vacanteaza locul de senator, asa cum a facut in cazul deputatei Cataniciu la Camera Deputatilor.

 

 

In ianuarie 2015, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Resmerita, la acea vreme deputat, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de parlamentar, a incheiat in anul 2009 un contract civil prin care fratele sau, Lucian Marius Resmerita, a fost angajat in functia de consilier in cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judetul Hunedoara.

 

 

Inspectorii au constatat ca beneficiul patrimonial obtinut in perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012 de catre fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

 

 

Cornel Cristian Resmerita a cerut in instanta anularea raportului intocmit de ANI, insa actiunea sa a fost respinsa atat la Curtea de Apel Alba Iulia, cat si la Inalta Curte.

 

 

Tot in 2015, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Cornel Cristian Resmerita a infractiunii de conflict de interese in materie penala.

 

 

Și deputatul ALDE Steluța Cătăniciu a primit o sentință similară din partea Curții Supreme. 

 

 

 

În luna martie 2013, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au anunțat că deputatul clujean liberal Steluța Cătăniciu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcția de consilier local clujean pentru că, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care și-a exprimat votul de membru al CL din cadrul municipalității clujene.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22