Serviciul secret al Armatei investighează traficul de droguri din unităţile militare

E.b. | 19.08.2016

Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), serviciul secret al Armatei, a început investigațiile în cazul militarilor suspectați de trafic de droguri, care au fost ulterior reținuți de procurorii DIICOT, au precizat, vineri, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN)

Pe aceeași temă

UPDATE: Tribunalul București a decis, vineri, plasarea în arest la domiciliu a celor cinci suspecți, dintre care trei militari, reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de DIICOT, conform Agerpres

 

 Acelaşi serviciu secret susţine că a monitorizat suspecţii  şi a reuşit, cu precizie, identificarea reţelei infracţionale.

 

"Acțiunea de investigare a fost inițiată de Direcția Generală de Informații a Apărării, în urma coroborării unor informații culese prin mijloace proprii referitoare la posibile activități infracționale de trafic și consum de droguri desfășurate de personal militar. Direcția Generală de Informații a Apărării a monitorizat activitatea persoanelor suspecte, reușind identificarea cu precizie a rețelei infracționale", se precizează într-un comunicat al MApN, conform Agerpres.

 

Conform aceleiași surse, DGIA a colaborat și și-a coordonat acțiunile cu procurorii DIICOT și ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog. 

 

Trei militari din Bucureşti şi din Giurgiu au fost reţinuţi, joi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzaţi că vindeau droguri de risc şi mare risc, inclusiv în interiorul unităţilor militare unde erau angajaţi. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) precizează că reţeaua a fost monitorizată de Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, care a transmis informaţiile anchetatorilor, conform News.ro.

 

La data de 18.08.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei - militari angajaţi pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naţionale în unităţi militare de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

 

Anchetatorii spun că în perioada mai - august inculpaţii au traficat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanţe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităţilor militare unde se şi consumau aceste droguri şi substanţe etnobotanice, conform News.ro.

 

De aseamea, procurorii arată că substanţele interzise erau procurate din Bucureşti, de la alte persoane care sunt investigate în dosar.

 

Astfel, în urma unor percheziţii făcute în 18 august în judeţul Giurgiu, inclusiv la Unitatea Militară nr. 01867 "Mihai Bravu”, judeţul Giurgiu, cât şi la cea din Bucureşti, anchetatorii au găsit şi ridicat diferite cantităţi şi tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanţe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar şi sume de bani obţinute în urma traficului de droguri.
 

Militarii urmează să fie duşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22