Sevil Shhaideh, fosta colaboratoare a baronului Constantinescu, premierul propus de PSD-ALDE

Vlad Toma | 21.12.2016

Sevil Shhaideh a fost mana dreapta a baronului Nicusor Constantinescu la Consiliul Judetean Constanta, din asa numitul grup Mazare, dupa care a lucrat cu Dragnea ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii in guvernul Ponta.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea a mai declarat azi ca "aveam dreptul legitim sa solicit functia de premier" dupa alegerile parlamentare, dar a renuntat din cauza declaratiilor presedintelui si din cauza legii care interzice unui condamnat sa fie premier.Shhaideh are o legătură apropiată de Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu. Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu s-a căsătorit și a devenit doamna Shhaideh. Martori  la eveniment au fost Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea (un statut similar nașilor în religia ortodoxă). Un an și jumătate mai târziu, Shhaideh era numită secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice condus de Liviu Dragnea.

 

.Dragnea a precizat ca el va fi responsabilul politic al viitorului guvern si ca va exista o monitorizare continua a partidului si a Parlamentului asupra acestuia. Seful PSD a spus ca nu exista niciun grad de rudenie intre el si persoana propusa de PSD pentru functia de premier.

 

Sevil Shhaideh este primul ministru post-revolutionar care a depus juramantul cu mana pe Coran.

 

 

Declaratii Liviu Dragnea 


 

 • PSD a castigat alegerile si aveam dreptul legitim sa solicit pentru mine functia de premier. In acelasi timp am tinut cont de doua lucruri: afirmatiile presedintelui si de o lege in vigoare. Nu vreau sa solicit aceasta functie deocamdata. In acelasi timp nu vreau nici sa arunc aceasta responsabilitate uriasa.
 • In acelasi timp am avut nevoie si sa fac o candidatura care sa tina cont de cateva conditii: sa nu mearga in interes personal sau pentru presa, sa mearga acolo sa munceasca si in care sa am incredere totala.
 • In acelasi timp, asa cum am spus in campanie si dupa alegeri, nu promovez un conflict inutil. Am venit cu o solutie care sa sper sa fie acceptata, sa realizeze rapid un guvern. Aceasta propunere este o persoana pe care o cunoasteti, cunoaste activitatea din toate ministerele.
 • Aceasta propunere este si un mesaj puternic ca imi asum intreaga responsabilitate pentru acest guvern.
 • I-am spus presedintelui ca stabilitatea macroeconomica este fara niciun fel de ezitare avuta in vedere in programul nostru de guvernare
 • am inclus in impactul bugetar si unele masuri pe care le-am anunta in programul nostru de guvernare
 • mergem pana la 2,95% deficit in buget
 • Daca va fi desemnata ar putea fi premierul Romaniei si eu, in primul rand, responsabilul politic, vorbim de un guvern politic care are capacitatea sa-si asume responsabilitati. Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las
 • va fi o monitorizare si o implicare efectiva atat de la partid cat si de la Parlament, indiferent ce pozitie voi avea eu de astazi sau de maine
 • n-am vrut -chiar daca mi-au cerut colegii de partid sau jurnalisti - sa fortez o lege pentru a obtine functia de prim-ministru
 • nu avem de gand sa pornim niciun conflict, dar daca legitimitatea noastra va fi amenintata vom proceda in consecinta
 • plec de la prezumtia de buna-credinta a presedintelui, pe care ne asteptam sa o exercite in zilele urmatoare
 • nu cred ca presedintele va actiona impotriva unui vot popular si impotriva unei majoritati clare, constituite, si care ar putea de azi sa se si mai mareasca
 • Eu sunt un om consecvent si tot ce am spus in aceasta campanie va fi respectat. Am spus de la inceput ca vom avea o singura propunere. Punct. Nu are rost sa venim cu a doua propunere
 • Cu presedintele am avut o discutie asezata si fomala in care i-am spus ca ne intereseaza ca stabilitatea macroeconomica sa fie mentinute, ca situatia de securitate sa fie mentinuta si intarita
 • De asemenea i-am spus ca si guvernul va fi format din oameni care merg acolo la munca si la colaborare cu toate institutiile statului roman cu conditia ca toate institutiile sa intelega ca sunt ale statului roman si ca trebuie sa actioneze astfel si nu impotriva intereselor Romaniei
 • Sevil Shhaideh este membru PSD din iulie 2015. Nu am facut un concurs de vedete, nu va fi un guvern de vedete. Notorietatea doamnei Sevil Shhaideh si a colegilor va fi data de munca de la guvern
 • Guvernul va avea un drum foarte bine stabilit si articulat pe care trebuie sa-l duca la indeplinire. Nu va fi usor de pus in practica

 

 

**********

 

 Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin au ajuns la Cotroceni pentru consultarile cu presedintele Iohannis.

 

Liviu Dragnea va supune probabil la vot varianta de premier la care a ajuns in urma discutiilor din ultimele zile. Presedintele PSD a anuntat, in urma sedintei, ca a primit mandat din partea colegilor sai pentru propunerea de premier pe care urmeaza sa o faca la Cotroceni si ca aceasta va fi facuta publica doar dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

 

Conform unor surse politice citate de Hotnews, Vasile Dancu ar fi ultima varianta de premier pe care PSD ar fi discutat-o, existand de asemenea discutii despre ministrii care vor face parte din viitorul cabinet.

 

Presedintele PSD a declarat zilele trecute ca va anunta astazi numele premierului propus de partidul sau, precizand atunci ca acesta nu va fi niciunul dintre numele mentionate pana in prezent in mass-media.

 

Pana la acel moment, in mass-media, au aparut trei posibile nume pentru functia de premier: Sorin Grindeanu, Mihai Fifor si Marius Nica.

 

Presedintele PSD a mai precizat ca noul premier va trebui sa garanteze ca va aplica programul de guvernare votat de romani in 11 decembrie, urmand a fi monitorizat in permanenta de partid.

 

Legea 90/2001 ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie premier, deoarece a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul referendumului din 2012. Legea prevede ca din Guvern nu au voie sa faca parte persoane condamnate penal.

 

PNL, USR si PMP au anuntat, in urma consultarilor cu Iohannis, ca nu vor vota un premier condamnat penal. In plus, PNL si USR au anuntat ca se vor opune validarii mandatului de deputat a lui Liviu Dragnea, din cauza acestei condamnari penale. 

 

Dragnea declarase deja zilele trecute ca noul guvern va fi monitorizat de un grup de specialisti de la nivelul partidului, care va verifica daca angajamentele luate sunt aplicate la timp. El a subliniat faptul ca tot ce a promis in campanie va fi aplicat. In plus, Dragnea a precizat ca noul premier este un membru PSD si ca propunerea va fi acceptata de presedintele Iohannis, deoarece va respecta toate propunerile legale si constitutionale.

 

[Sursa Foto: Gazetarul.ro]

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22