SIE acuza o ampla campanie de manipulare si dezinformare dusa de televiziuni

Fara Autor | 25.01.2017

Serviciul de Informatii Externe precizeaza intr-un comunicat de presa ca stirile vehiculate in media referitoare la ”scenarii de destabilizare a Romaniei puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria si Moldova" nu sunt reale si nu fac obiectul vreunui document ce va fi prezentat CSAT.

Pe aceeași temă

 

 

Serviciul de Informatii Externe (SIE) precizeaza ca "stirile" vehiculate in ultimele zile, cu atat mai mult existenta vreunui document ce urmeaza a fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind "scenarii de destabilizare a Romaniei puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria si Moldova" nu sunt reale.

 

"Serviciul de Informatii Externe constata existenta unei ample campanii de manipulare si dezinformare prin lansarea unor asa-zise 'informatii' ajunse 'pe surse din SIE' la diversi vectori media periferici si preluate apoi de presa scrisa cu audienta extinsa sau de posturile TV cu acoperire nationala", se arata intr-un comunicat SIE dat publicitatii miercuri.

 

SIE precizeaza ca folosirea numelui si autoritatii Serviciului de Informatii Externe pentru a da credibilitate unor informatii false si invocarea "informatiilor din surse apropiate" scuteste autorii de obligatia de a aduce probe in favoarea "alegatiilor prezentate".

 

"In acest fel demersuri initiate de vectori media minori doar din dorinta de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea si comentarea unor informatii false, un element de natura sa induca confuzie si teama in randul populatiei", avertizeaza SIE.

 

"Dorim sa precizam ca niciuna dintre 'stirile' vehiculate in ultimele zile, cu atat mai mult existenta vreunui document ce urmeaza a fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind 'scenarii de destabilizare a Romaniei puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria si Moldova' NU SUNT REALE", se arata in comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22