Simona Spătaru: ”Votul va fi unul pentru viitor, pentru transparență și antimafioți” (P)

Redactia | 25.09.2020

Simona Spătaru candidează la sectorul 4 din partea Alianței USR PLUS și PNL.

Pe aceeași temă

Care credeți că trebuie să fie calitățile unui primar și ce vă recomandă în acest sens?

Calități: cinste, empatie și profesionalism. Profesia de avocat și experiența dobândită până în acest moment mă ajută să îmi pun în aplicare proiectele de dezvoltare pentru Sectorul 4. Un primar trebuie să aibă o profesie în spate și să fi avut rezultate, să știe să lucreze cu oamenii și să nu fure.

Dacă ar fi dați un calificativ activității Primăriei Sectorului 4, care ar fi acesta? Argumentați

Nota 4. Oamenii s-au obișnuit cu atât de puțin încât atunci când se văruiește exteriorul unei școli se creează impresia că acea școală este renovată. Pentru lucrările făcute la suprapreț nu pot da mai mult de nota 4. Un primar trebuie să gestioneze banii eficient, un primar trebuie să se asigure că banii publici nu se sifoneaza prin lucrări și bunuri supraevaluate.

Care sunt cele mai grave probleme în acest moment ale sectorului?

Lipsa locurilor la creșe și grădinițe, școlile supraaglomerate și lipsite de cele mai esențiale dotări, corupția și impostura din administrația publică, lipsa locurilor de muncă.

Cum vă propuneți să le rezolvați?

Începem să construim 4 creșe, 4 grădinițe, 4 școli cu program prelungit. Punem toate cheltuielile la vedere, până la ultimul leu, și angajăm specialiști pentru atragerea de fonduri europene. Începem să construim un parc de investiții în zona IMGB prin Programul Operațional Regional București Ilfov.

Din programul dvs. reiese că vă preocupă problema educației. Cu ocazia începerii anului școlar au ieșit la iveală o serie de probleme, dintre care una importantă și aproape generalizată este cea a insuficienței școlilor, grădinițelor etc. Ce soluție aveți, ținând cont că unitățile de învățământ sunt în subordinea autorităților locale? Care vor fi sursele de finanțare?

Îmbunătățirea/ construirea infrastructurii școlare o vom face prin fonduri europene, îndeosebi prin Programul Operațional Regional București Ilfov. Este esențial să avem prioritar sistemul de învățământ fiindcă doar așa punem bazele unei societăți civilizate de care să ne bucurăm pe termen lung.

Bursele elevilor cu rezultate bune la învățătură au fost plătite cu întârziere sau chiar deloc, ceea ce a generat o mare nemulțumire. Cum veți proceda ca să remediați această problemă?

Voi cere un raport pentru a vedea procesul folosit în acest moment. Identificăm apoi blocajele și venim cu o soluție pe care o vom implementa. Toate aceste lucruri le vom face cunoscute și oamenilor astfel încât să înțeleagă mai bine ce se întâmplă într-o primărie.

În programul dvs. spuneți că vreți să dezvoltați Parcul de Investiții București Sud. Ce beneficii ar aduce pentru locuitorii sectorului și pentru mediul de afaceri?

Sectorul 4 are un număr semnificativ de oameni care pleacă la lucru în alte sectoare. Un astfel de exemplu sunt toți aceia care pleacă în Pipera zi de zi la lucru. Prin construirea acestui parc de investiții, aducem mai aproape locurile de muncă pentru oameni și decongestionăm și traficul. Este important ca timpul în plus să fie petrecut în familie și printre prieteni, nu în trafic.

Ce alte investiții și proiecte mai preconizați? În infrastructură, de exemplu?

Vreau să construim un parc, să plantăm 100.000 de copaci. În zona de Sud a sectorului, deja sunt foarte multe blocuri construite în care s-au mutat foarte multe familii. Vreau să construim un nou parc astfel încât să nu mai fie nevoiți să vina până în Tineretului. Vom construi parcări subterane și vom participa în proiectul pe București de construcție a celui de-al doilea inel de centură pentru a decongestiona traficul.

Mulți locuitori din sector se plâng că Parcul Tineretului, unul dintre cele mai mari din Capitală este neîngrijit, cam lăsat de izbeliște. Pe de altă parte, faptul că este mai sălbatic îi dă un farmec aparte. Care este poziția dvs în această chestiune?

Trebuie să facem o precizare clară aici. Sălbatic nu înseamnă neîngrijit. În multe orașe mari din Europa găsim parcuri sălbatice imense care sunt îngrijite și oamenii își petrec timpul în acestea. În Berlin, de exemplu, lucrurile sunt foarte clare, fiecare arbore are un număr și este o plăcere să te plimbi în natura urbană. În Tineretului este un noroc să nu cazi de pe bicicletă din cauza trotuarelor rupte.

Ce opinie aveți în problema Nicușor Dan- Orășelul copiilor- ”Câinele” și a acuzelor care i se aduc? Dvs cum ați fi procedat?

Acuzele sunt fără nicio substanță și valoare. Ele sunt produse de penali cu acte, cum este clanul Budeanu.

Actualul primar, domnul Băluță, ca și Gabriela Firea, își face campanie electorală mascată din banii contribuabillor. Cum vedeți acestă chestiune? Credeți că ea are impact electoral?

Pentru mine, este inacceptabil. Cum aș putea să fi eu de acord că aproape jumătate din banii pe care îi câștig prin muncă cinstită să se ducă la stat și să știu că parte din aceștia sunt folosiți pentru proganda PSD pe care vicepreședintele PSD Băluță și doamna Firea o fac?

Spuneți trei măsuri pe care le veți lua din primele momente dacă veți ajunge primar și trei proiecte pe care vă angajați să le duceți la bun sfârșit în mandatul dv.

Primele 3 măsuri: Audit intern în primărie. Înființarea unui departament pentru atragerea fondurilor europene. Transparentizarea activității primăriei și a tuturor cheltuielilor.

Credeți că votul în București va fi unul politic?

Cred că votul va fi unul pentru viitor, pentru transparență și antimafioți.

Cum calificați modul în care s-a desfășurat campania electorală?

Campanie electorală au făcut doar partidele de dreapta, Alianța USR PLUS a stat în stradă de la început până la sfârșit. PSD și-a folosit clanurile și grupările mafiote pentru a intimida. Vor pierde.

Vlad Voiculescu, despre Simona Spătaru: Simona Spătaru este un om căruia îi pasă de cei din jurul său și care, prin intermediul profesiei sale, a adus în societatea noastră un pic mai multă dreptate. Simona Spătaru este un om ca noi, un om care muncește, care plătește taxe și impozite, care a reușit să facă lucruri și să strângă echipe în jurul său, o mamă dedicată și un om care, la fel ca noi, își dorește mai mult de la administrația publică locală. Am toată încrederea că Simona Spătaru poate schimba fața Sectorului 4!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22