Site-ul MJ, nefuncțional și vineri: Toader a mințit. Unde e raportul de revocare a lui Kovesi?

Dora Vulcan | 23.02.2018

Ministrul Tudorel Toader a spus joi seara că va publica pe site-ul ministerului raportul de revocare a șefei DNA imediat ce va termina declarația de presă, care a durat 80 de minute. Vineri, nici la orele prânzului site-ul MJ nu era funcțional.

Pe aceeași temă

 

 

Dată fiind structura sintezei pe care ministrul a făcut-o aseară presupusului raport au apărut suspiciuni că, de fapt, raportul nu există și că ministrul nu a făcut decât să îndeplinească un ordin politic primit de la stăpânii săi politici - subsumat deja celebrului îndemn ”Tudorele, fă ceva!” -  cu dosare penale și deranjați de prezența la conducerea DNA a Laurei Codruța Kovesi, țintă a unui tir alert din partea penalilor din politică și a televiziunilor conduse de doi penali: un pușcăriaș care a promis răzbunare și un fugar.

 

Toader a prezentat "pe diagonala" acest raport, joi seara, de la ora 18:00, in ceea ce el a numit "o prezentare a raportului, nu o conferinta de presa", care a durat 80 de minute, timp in care a refuzat sa raspunda la majoritatea intrebarilor jurnalistilor si a citit un rezumat de pe niste foi, nu inainte de a-i ruga pe reporteri sa se retraga si sa nu i le filmeze.

 

"Raportul este cuprinzator, are 36 de pagini in sinteza. Il prezint in diagonala, in sinteza, dupa care, cand terminam intalnirea, il postam pe Internet la Ministerul Justitiei", a declarat Toader, la inceputul declaratiei sale de presa.

 

Ministrul nu i-a lasat pe jurnalisti sa se apropie ca să nu-i filmeze foile și a condiționat începerea conferinței de presă - care s-a dovedit a fi doar o declarație de presă -  de retragerea camerelor de luat vederi din spațiul tribunei de la care a citit. "Daca nu mergeti dincolo de linia aceea, eu plec", a spus Toader.

 

"Raportul retine comportamentul discretionar al procurorului sef al DNA. Raportul il prezint in diagonala, il pun pe site si vedeti amanuntele. Veti vedea citind raportul", a insistat Tudorel Toader.

 

Cu toate acestea, site-ul ministerului nu a mai putut fi accesat inca din timpul conferintei de la ora 18:00.

 

Mai mult, acesta nu a fost postat nici macar pe pagina de Facebook a ministerului, ca o eventuala solutie de avarie, in situatia in care site-ul www.just.ro ar fi cedat din cauza suprasolicitarii.

 

Si trimiterea unui comunicat de presa ar fi reprezentat o varianta buna, uzuala, insa Ministerul Justitiei nu a trimis pana la aceasta ora nicio informare.

 

Nu in ultimul rand, ministerul nu a raspuns nici solicitarilor redactiei Ziare.com de a pune la dispozitia publicului acest document pe care Tudorel Toader si-a bazat intreaga pledoarie pentru revocarea sefei DNA.

 

In cele din urma, vineri, ora 01:00, site-ul Ministerului Justitiei "si-a revenit", cu unele intermitente, pentru ca apoi să cadă iar, insa raportul lipsește de pe site. 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22