Situatia Greciei, discutata la Berlin: FMI, BCE, UE, Germania si Franta au elaborat o ultima oferta pentru Grecia

P.c. | 02.06.2015

Pe aceeași temă

FMI, BCE si UE, principalii finantatori ai Greciei, s-au intalnit la Berlin cu Angela Merkel si Francois Hollande, incercand sa elaboreze o ultima oferta pentru Grecia, aflata in incapacitate de plata, relateaza Hotnews.


Christine Lagarde, directorul FMI si presedintele BCE, Mario Draghi, s-au intalnit cu presedintele francez si cu presedintele CE, Jean-Claude Juncker, la un dineu organizat de Angela Merkel.

 

Cancelaria germana a informat ca participantii intentioneaza "sa actioneze cu mai multa intensitate" in acest dosar si sa ramana "in strans contact in zilele urmatoare", atat "intre ei, cat si cu guvernul elen".

 

Conform unei surse diplomatice, cei cinci nu ar fi discutat cu premierul grec, Alexis Tsipras. Potrivit cotidianului Die Welt, cei cinci participanti au dorit sa defineasca "o pozitie comuna" pentru a face Greciei "o ultima oferta", iar prim-ministrul Tsipras "ar fi primit telefon din partea troicai".

 

CITITI SI: FMI: Pana nu face platile, Grecia nu va avea acces la alti bani

 

Creditorii Atenei cer reforme concrete pentru ameliorarea competivitatii economiei Greciei si masuri de economie bugetara, inainte de a debloca o ultima transa de ajutor, de aproape 7,2 miliarde de euro, din planul de sustinere financiara in valoare de 240 de miliarde de euro convenit in 2010, scrie Agerpres.

 

Vineri, cu ocazia reuniunii ministrilor de finante ai G7, desfasurata la Dresda, Washingtonul a lansat un apel partilor implicate "sa se miste", in contextul in care eventualitatea unei incapacitati de plata a alimentat speculatiile privind iesirea Greciei din zona euro.

 

Grecia si finantatorii sai continua insa sa isi paseze responsabilitatea pentru blocajul actual, mai scrie AFP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22