Social-democratii raspund pozitiv invitatiei lui Gabriel Oprea privind consultari pe tema Codului Fiscal

T.d. | 07.08.2015

Pe aceeași temă

UNPR-ul lui Gabriel Oprea a propus, ieri, consultari privind Codul Fiscal. Astazi, presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a raspuns pozitiv, confirmand prezenta ministrului de Finante Teodorovici la discutii. Dragnea a vorbit despre un nou consens in conditiile in care vechiul consens parlamentar pe Codul Fiscal “s-a spulberat”, ca urmare a “lipsei de comunicare intre PNL si Presedintie”.

In declaratia catre presa, Dragnea precizeaza ca s-a consultat cu premierul Victor Ponta in acest sens.

Suntem deschisi la institutionalizarea unui asemenea dialog si asteptam PNL, dar si alte partide, sa se alature acestui efort de reflectie la care deocamdata participa doar PSD, UNPR si ALDE”, precizeaza presedintele interimar al PSD, potrivit HotNews.

Social-democratii se arata deschisi si la propunerea liberalilor privind consultari pe principalele teme economice.

Vom onora si aceasta invitatie tot prin Ministrul Finantelor Publice, care va fi insotit, la ambele intalniri de o echipa de specialisti din cadrul Ministerului pentru a prezenta o refundamentare a Codului Fiscal pornind de la cererile Presedintelui Klaus Iohannis sau a altor organizatii sau institutii care s-au pronuntat in spatiul public”, precizeaza Dragnea.

Toata aceasta situatie a fost creata dup ace presedintele Iohannis a refuzat sa promulge noul Cod Fiscal si l-a retrimis pentru reexaminare in Parlament, unde va fi discutat intr-o sesiune extraordinara intre 24 si 26 august.

Ulterior acestor discutii cu caracter tehnic, vom avea toata disponibilitatea sa analizam posibile solutii politice in cadrul unei intalniri intre conducerile partidelor parlamentare, care sa aiba loc inainte de inceperea Sesiunii extraordinare a Parlamentului Romaniei”, mai transmite Liviu Dragnea.
 

Oprea vrea consultari

Joi, intr-o conferinta de presa, liderul UNPR Gabriel Oprea a spus ca a avut deja intalniri informale cu toti liderii politici.

"Decizia UNPR-ului de a incerca sa produca un dialog reprezinta o incercare de a obtine cel mai bun rezultat pentru ca bunastarea romanilor sa nu aiba de suferit.

Nu va ascund ca am avut discutii informale cu toti liderii poltici, inclusiv de la liberali; este importante sa ne intalnim sa discutam pentru a obtine cea mai buna varianta.  Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor politice. Cred ca UNPR este un partid politic credibil," a declarat Oprea.

In ce priveste varianta etapizarii reducerii TVA, Oprea a aratat ca: "Luam in calcul tot ce s-a vorbit despre Codul Fiscal. Este important sa ne intalnim si sa discutam".
 

August, luna consultarilor politice

De altfel, initiativa liderului UNPR nu este prima de acest fel. Luni, liberalii au propus data de 17 august pentru consultari privind principalele teme economice. PNL i-a mandatat pe Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache sa faca parte din echipa de negocieri.

"Bineinteles ca se va discuta Codul fiscal si sustenabilitatea acestuia, legea salarizarii in sectorul de stat si adaugam o tema acordul cu FMI, CE, BM", a declarat co-presedintele Alina Gorghiu dupa Biroul Politic National al PNL.

Potrivit ei, liberalii propun data de 17 august pentru discutii cu celelalte partide, insa sunt deschisi si pentru datele de 18 si 19.

Cat priveste una dintre temele majore in acest moment – noul Cod Fiscal – co-presedintele Vasile Blaga a subliniat ca liberalii sunt dispusi sa sustina actul normativ in Parlament, cat timp Puterea vine cu o analiza detaliata asupra impactului pe care masurile fiscale il vor avea.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22