Societatea de Transport Bucureşti anunță că angajații refuză să își reia actvitatea

L. G. | 20.01.2022

Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, în ciuda faptului că instanţa a dispus suspendarea grevei. STB arată că există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri.

Pe aceeași temă

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, semnalează reprezentanţii societăţii, într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

 

STB SA  transmte că face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi și le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, îi asigură pe bucureşteni că se vor lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

 

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, cu dispoziția ca activitatea în transportul public din Capitală să fie reluată imediat.

 

Decizia instanţei este executorie.

 

Conducerea societăţii de transport public a depus la tribunal, în cursul zilei de joi, două cereri în care a solicitat suspendarea grevei sindicaliştilor, precum şi constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi. În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a dat dreptate STB, urmând ca solicitarea privind nelegalitatea protestului să fie judecată vineri.

 

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. Conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi că nu se vor plăti orele nelucrate greviștilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22