Soţia unui rănit din Colectiv o cataloghează drept mincinoasă pe Păstârnac, viitor ministru

E.b. | 04.01.2017

Jurnalista Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, rănit în urma incendiului din clubul Colectiv, scrie pe Facebook că Andreea Păstârnac, ministrul propus pentru portofoliul Românii de Pretutindeni, a minţit la audierea în comisia parlamentare.

Pe aceeași temă

 

 

Andreea Păstârnac (foto) a afirmat în comisia parlamentară că datorită eforturilor ei diplomatice Israelul a fost unul dintre primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. 

 

Oana Matei precizează că decizia de a-l transporta pe soţul ei în Israel îi aparţine, iar Andreea Păstârnac, fosta ambasadoare in Israel, nu a ajutat-o în niciun fel.

 

"Aş vrea doar să amintesc că, în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Cei trei tineri răniţi care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice şi al meu personal. Acest lucru a fost menţionat de doctorii români şi israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menţionat de ministrul Sănătăţii în momentul în care a participat la Ziua Naţională a României”, a afirmat Păstârnac, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare, care au avizat numirea ei la conducerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

 

Este o minciună sfruntată! Decizia de a-l duce pe Matei în Israel după ce a fost rănit în Colectiv a fost a mea! Această individă nu a avut nicio legătură. Tot ce a făcut a fost să vină la spital cu fotograful de casă să se pozeze cu mine. Eram atât de speriată de ce se întampla cu Matei că nici măcar nu am realizat că a fost cineva care a făcut poze. Mi-e scârbă! scrie, pe Facebook, Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, supravieţuitor în urma incendiului din clubul Colectiv, tratat în Israel. 

 

De altfel, în noiembrie 2015, mai mulţi voluntari care au ajutat la salvarea jurnaliştilor Cătălin Ilniţchi şi Cristian Matei au iniţiat o petiţie în care-i cereau preşedintelui Klaus Iohannis demiterea diplomatei Andreea Păstârnac pentru minciună. Semnatarii petiţiei scriau atunci că ambasadoarea României în Israel, aceeaşi Andreea Păstârnac, nu i-a sprijinit în niciun fel pe însoţitorii răniţilor la Tel Aviv. I-a invitat pe voluntari să discute, însă tot ce a făcut împreună cu cei afectaţi au fost fotografii. conform News.ro.

 

Andreea Păstârnac, ministru propus la portofoliul pentru Românii de Pretutindeni, a fost avizată favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi ”pentru” şi 13 voturi “împotrivă”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22