Solicitare catre Iohannis dupa incendiul din Colectiv. Mai multe cluburi inchid usile

Tudor Despina | 02.11.2015

Societatea se mobilizeaza, tardiv, dupa incendiul produs la clubul Colectiv din Bucuresti care a lasat in urma 31 de morti.

Pe aceeași temă

 

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei ii cere presedintelui Iohannis sa promulge o lege privind masurile de reducere a riscului seismic. In plus, Coalitia cere Guvernului sa prezinte un raport asupra situatiei cluburilor si interzicerea activitatilor acestora in subsolurile cladirilor

 

Proiectul privind masuri urgente de reducere a riscului seismic asupra populatiei a fost aprobat deja in Parlament si prevede interzicerea organizarii de evenimente in spatii care au risc seismic ridicat sau care nu au fost consolidate, cum ar fi Centrul Vechi al Bucurestiului, arata Ziare.com.

 

De asemenea, CNMR solicita Guvernului realizarea unui control la nivelul tuturor cluburilor, barurilor, restaurantelor, cafenelelor si altor spatii publice care au obligatia de a avea un sistem de avertizare si stingere a incendiilor si prezentarea unui raport public privind situatia exacta a spatiilor care detin acest sistem, precum si a masurilor luate in cazul acelor spatii care nu detin sistemul mentionat.

 

Reprezentantii Coalitiei mai cer interzicerea activitatilor comerciale (cluburi, baruri, restaurante, etc) in subsolurile cladirilor.

 

Dupa Colectiv, mai multe cluburi isi suspenda sau inchid activitatea

 

Incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, in urma caruia au murit deja 31 de persoane si peste 130 sunt internate, a determinat mai multe localuri sa reactioneze. Proprietarii au decis sa suspende sau sa inchida definitiv activitatea cluburilor.

 

"Am decis ca vom suspenda activitatea barului si vom anula evenimentele programate, toate acestea pana cand vom face modernizarile cerute si vom avea garantia celor de la ISU ca nu reprezetam un pericol. Estimarea noastra 2-3 luni, dar nu stim sigur", transmite barul La Baza din Iasi.

 

Si proprietarul clubului Expirat din Bucuresti, Andrei Sosa, a anuntat ca localul se va inchide, aratand ca "din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii".

 

"Eu imi dau demisia. Expirat-ul din Bucuresti se inchide. De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau poate pot. Vom vedea", a scris Andrei Sosa pe Facebook.

 

Si in Brasov, patronul clubului Rockstadt a anuntat ca va suspendat temporar activitatea pana vor fi atinse standardele europene in materie de siguranta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22