SONDAJ Majoritatea grecilor nu vor ca tara lor sa iasa din zona euro

P.c. | 28.06.2015

Pe aceeași temă

Doua sondaje de opinie publicate astazi si realizate inainte de hotararea premierului Tsipras de a organiza un referendum in 5 iulie pe tema acordului cu creditorii internationali ai tarii sale, arata ca majoritatea grecilor ar fi de acord cu semnarea unei intelegeri cu partenerii europeni ai tarii lor, relateaza agentia Associated Press, citata de ziare.com


In sondajul Alco pentru ziarul Proto Thema, 57 la suta dintre respondenti considera ca Grecia ar trebui sa ajunga la un acord cu partenerii europeni, in timp ce 29 la suta ar dori o separare.
 

Un sondaj al Kapa Research, pentru ziarul To Vima, releva ca 47,2 la suta dintre respondenti ar vota in favoarea unei noi si grele intelegeri cu creditorii Greciei, comparativ cu 33 la suta care ar fi impotriva si 18,4 la suta indecisi. Ambele sondaje au fost realizate la nivel national, in perioada 24-26 iunie.

 

CITITI SI: Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante: Angela Merkel detine cheia rezolvarii crizei grecesti. Ministrul austriac de Finante: Iesirea Greciei din zona euro, aproape inevitabila

 

Alexis Tsipras, premierul Grecia, a anuntat ieri ca va organiza un referendum in data de 5 iulie, pentru ca grecii sa decida singuri daca accepta acordul propus de creditori. Ministrul de Finante grec, Yanis Varoufakis, a afirmat ulterior ca Grecia va cere Eurogrupului o extindere a programului de salvare cu cateva saptamani pentru ca referendumul sa poate fi organizat. Ministrii de Finante din zona euro au anuntat insa ca programul de salvare nu va fi prelungit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22