Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de Primar General al Capitalei

Tudor Despina | 15.09.2015

Sorin Oprescu a fost suspendat, marti, din functia de Primar General al Bucurestiului. Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a emis un ordin in acest sens, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut luni arestul preventiv in acest caz, transmite Digi24.

Pe aceeași temă

 

Urmatorul pas in acest moment priveste desemnatrea unui interimar, Consiliul General al Municipiului Bucuresti urmand a se intalni in acest sens.

 

Avand in vedere ca in speta au fost intrunite conditiile prevazute la art. 71 alin. (1) din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Prefectul Municipiului Bucuresti a emis Ordinul nr. 461/15.09.2015, prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de Primar General al domnului Oprescu Sorin Mircea.

 

Ordinul a fost comunicat domnului Oprescu Sorin Mircea. De asemenea, Prefectul Municipiului Bucuresti a transmis Consiliului General al Municipiului Bucuresti ordinul de constatare a suspendarii de drept a mandatului Primarului General", potrivit unui comunicat al Prefectului Capitalei, citat de HotNews.

 

Luni noaptea, Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia lui Sorin Oprescu la masura arestului preventiv. Decizia fiind definitiva, urmatorul pas era suspendarea lui Oprescu de la sefia Primariei Generale a Capitalei.

 

Ulterior suspendarii sale din functie, atributiile Primarului General vor fi preluate de unul dintre viceprimari.

 

Sorin Oprescu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi aderat la un grup infractional din Primaria Capitalei ce primea bani din contractele acordate de institutie.

 

Procurorii spun ca edilul lua 10% din sumele din contracte si ca sambata in care a fost prins a incasat 25.000 de euro, parte a unei astfel de mite. La primar acasa, la mai multe persoane si firme si in trei institutii publice s-au facut duminica perchezitii. Cativa angajati ai Primariei au fost audiati, iar sefii Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", directorul Directiei economice din Primaria Capitalei, Mircea Constantinescu, precum si fostul sofer al lui Sorin Oprescu au fost retinuti duminica de DNA.

 

Un martor citat in referat arata ca i-ar fi dat lui Oprescu mita de circa un milion de euro in timpul a circa 20 de vizite acasa la primarul Bucurestiului. Banii primiti de Oprescu in 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita încasată de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor din Complexul Mogosoaia, iar sumele remise lui Sorin Oprescu în anul 2014 proveneau în parte de la lucrările de la „apă şi canal” efectuate la una dintre institutiile aflate in subordinea Primariei, se mai arata in referat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22