Sorin Oprescu, scos din Arestul Central si dus din nou la spital pentru analize

Tudor Despina | 08.10.2015

Sorin Oprescu a fost scos din nou din Arestul Central al Politiei Capitale pentru analize medicale. Primarul suspendat al Bucurestiului a fost adus, joi dupa-amiaza, la Spitalul Fundeni.

Pe aceeași temă

 

Potrivit avocatului sau, Oprescu ar urma sa ramana internat la Institutul Oncologic de la Fundeni pentru cel putin doua zile, el urmand a fi supus unor investigatii medicale. Ar fi vorba despre o suspiciune de cancer la plamani, sustine aparatorul lui Sorin Oprescu.

 

 „Necesită o supraveghere mai amănunţită. Nu (se simte, n.r.) foarte bine deloc. Sunt valori modificate în ceea ce priveşte hemoglobina – în sensul că în acest moment este de 8,5 de la 14, cât avea în momentul în care a fost încarcerat -, tensiunea cea mare este când 5, când este 16, când este 18, glicemia nu scade sub 240 sau, dacă scade, este la 40 sau 51. Din păcate, doamna doctor de aici consideră că sunt nişte lucruri normale”, a spus avocatul Viorel Mocanu, citat de Digi 24.

 

Mocanu sustine ca dispune de documentatia medicala prin care poate arata ca Sorin Oprescu e ”incompatibil” cu starea de arest.

 

Totusi, medicii din cadrul Arestului Central nu sunt de acord cu el. In cursul diminetii de astazi, cererea prin care Oprescu solicita sa fie internat din nou intr-un spital pentru analize a fost respinsa, dupa ce medicii ministerului de Interne au considerat ca starea sa de sanatate nu impune o noua internare. Politia i-a transmis primarului suspendat al Capitalei ca poate beneficia de tratament doar in cabinetul medical din Arest.

 

Potrivit unei cereri de internare depuse in 3 Octombrie de unul dintre avocatii sai la Arestul Central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu ar suferi de 12 afectiuni, fiindu-i depistat un nodul la un plaman, fapt ce ridica suspiciuni privind un posibil cancer.

 

Incarcerat incepand cu 6 Septembrie in Arestul Central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu nu e la prima vizita la spital. In 26 Septembrie, el a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acolo unde a stat internat intr-o rezerva a Sectiei de Cardiologie, sub paza, pana la 29 Septembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22