Sorin Oprescu se intoarce in arest. Primarul suspendat al Capitalei poate suporta detentia

Tudor Despina | 29.09.2015

Sorin Oprescu s-a intors, marti dupa-amiaza, in arestul Politiei Capitalei. Primarul suspendat al Bucurestiului a fost dus, weekendul trecut, la Spitalul Universitar pentru analize medicale.

Pe aceeași temă

 

Asta dupa ce Avocatul Poporului sustinea, la finalul saptamanii trecute, ca Oprescu ar trebui internat intr-un spital, data fiind starea sa de sanatate.

 

"Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea pregede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari. Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie care impune o actiune de urgenta", sustinea Victor Ciorbea, in 25 septembrie.

 

"Am avut acces la fisa medicala a domnului Oprescu care a fost intocmita in cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este ca este vorba despre o persoana cu o patologie incarcata inalt susceptibila de a provoca o boala cardiovasculara. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmarite in timp. Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuie urmarit si deferit unei sectii de cardiologie", a argumentat un membru al comisiei de ancheta.

 

Totusi, doctorii de la Universitar il contrazic pe Ciorbea si arata ca Sorin Oprescu poate suporta tratamentul din detentie.

 

Astfel ca, astazi in jurul orei 16:00, Oprescu a fost scos din spital sub escorta politiei, incatusat, si urcat in duba pentru a fi transferat inapoi in Arestul Central al Politiei Capitalei.

 

Context

 

Arestat preventiv in 6 septembrie pentru luare de mita, Sorin Oprescu ramane in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, in 25 septembrie, cererea pentru o masura mai usoara, decizia nefiind definitiva.

 

Sorin Oprescu a fost suspendat, in 15 septembrie, din functia de Primar General al Bucurestiului. Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a emis un ordin in acest sens, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut arestul preventiv in acest caz.

 

Oprescu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi aderat la un grup infractional din Primaria Capitalei ce primea bani din contractele acordate de institutie.

 

Procurorii spun ca edilul lua 10% din sumele din contracte si ca sambata in care a fost prins a incasat 25.000 de euro, parte a unei astfel de mite. La primar acasa, la mai multe persoane si firme si in trei institutii publice s-au facut perchezitii. Cativa angajati ai Primariei au fost audiati, iar sefii Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", directorul Directiei economice din Primaria Capitalei, Mircea Constantinescu, precum si fostul sofer al lui Sorin Oprescu au fost retinuti de DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22