Sorin Oprescu vrea inca un mandat la Primaria Generala a Capitalei

T.d. | 05.05.2015

Pe aceeași temă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se gandeste sa candideze pentru inca un mandat. El s-a aratat nemultumit de faptul ca procurorii anticoruptie ii intarzie proiectele, lansand un avertisment catre presedintele Klaus Iohannis. De altfel, primarul general al Bucurestiului a subliniat colaborarea deficitara cu primarii de sector.
 

Inca un mandat

Invitat la emisiunea ZF Live, Sorin Oprescu si-a exprimat intentia de a mai candida pentru un al treilea mandat la Primaria Generala a Capitalei.

“Da, in principiu da, pentru ca am o ambitie in bine: sa termin tot ce mi-am propu”, a spus Oprescu, potrivit Ziare.com.

Potrivit edilului, nu are nevoie de sondaje de opinie pentru a lua o decizie in acest sens: “Eu am bunul simt al meu, nu am nevoie de sondaje”, a continuat primarul.

"Important e ca nu m-au auzit 7 ani sa stau sa ma cert, sa arat cu degetul (...) Am tacut, mi-am vazut de treaba mea, nu i-am mai plictisit cu scandaluri si s-au facut lucruri. Parerea mea de rau e ca nu s-au facut mai repede", a adaugat el.
 

Nemultumit de procurorii anticoruptie

In alta ordine de idei, Sorin Oprescu s-a aratat nemultumit de controalele facute de procurorii DNA in randul firmelor contractoare. El a subliniat faptul ca a discutat acest aspect la o “intalnire a procurorilor” recenta, unde a fost invitat.

"I-am rugat frumos: “Lasati-i sa termine lucrarile, nu mai am cu cine lucre”. O sa vedeti acum inflatie de firme de apartament", a mai spus Oprescu.

Intrebat daca el personal se simte "confortabil" cu DNA, Oprescu a raspuns: "Nu ma simt confortabil pentru ca mi se blocheaza activitatea intr-o primarie; le e frica sa semneze!".

"Sa vine, domne!", a punctat el, intrebat ce ar face daca s-ar trezi cu procurorii la primarie.
 

Butoane fara fir pentru Iohannis

Convins ca PSD va ramane la putere pana in 2016, Sorin Oprescu sustine ca exista riscul ca “butoanele” sa nu fie la presedintele Klaus Iohannis.

"La butoane... Mie mi-e sa nu-i aduca aia din jurul lui doar o cutie de butoane, fara fire (...) Am vazut! Iti aduce o cutie cu butoane frumoase, rosii, verzi. Apesi pe ele, dar tu nu stii ca dedesubt ti-au taiat legatura (...) La tataia, la domnu' Iliescu, ma scuzati, eu asa ii spun cu respect si simpatie (...) cred ca le era frica sa taie. Cred ca tataia ridica alea sa vada daca reactioneaza cineva sau nu", a mai comentat Oprescu.
 

“Voievozii” de la Sectoare

In ce priveste activitatea administrativa, Sorin Oprescu s-a plans de conflictele avute cu consilierii municipali, in contextul dezvoltarii de proiecte de infrastructura.

"Toate proiectele de asfaltare, reparatii, o singura data pe an sunt supuse CGMB ca buget echilibrat. Ei ti-l dezechilibreaza prin dorintele personale ale unora, in functie de majoritate. (...) Daca Puterea vrea sa faca, Opozitia n-o lasa si atunci intram intr-o paradigma de multe luni de zile", a declarat Oprescu.

Primarul general a admis ca sunt mari diferente de dezvoltare intre cele sase sectoare ale Capitalei, dand vina pe cei care au schimbat legea in 2003 pentru a-i pune piedici fostului edil Traian Basescu.

"Nu exista o cale din moment ce astia sase sunt voievozi (...) In anul 2003, schimbarea legii administratiei, care urmarea sa-l spolieze pe Basescu de orice fel de actiune executiva in sprijinul cetatenilor, a facut ca aceste lucruri sa se imparta (...) Nimeni n-a avut curiozitatea, sau prea putini, sa studieze si bugetele", a comentat primarul general, reamintind ca Sectorul 1 este printre cele "bogate", iar Sectorul 5 printre cele sarace.

Sorin Oprescu a mai declarat ca discuta cu primarii de sector "o data pe an", la o intalnire informala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22