Stănescu și Ciolacu revin la sânul lui Dăncilă. Fifor și Teodorovici fac un pas înapoi

Dora Vulcan | 11.10.2019

Cotestatari de dimineață, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu au apărut pe seară, înainte de ședința informală a PSD, alături de Viorica Dăncilă.

Pe aceeași temă

După o întâlnire la parlament la care și-au expus nemulțumirile, Stănescu și Ciolacu au fost de acord cu Dăncilă ca de acum toate deciziile să fie luat prin consens iar acest consens să-i implice mai multe pe cei doi și mai puțin pe Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

„Suntem o echipă unită, vom merge înainte”, a declarat Viorica Dăncilă la final, alături de Ciolacu și Stănescu.


***

Chiar înaintea ședinței cu liderii din teritoriu programată la vila Lac, Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici s-au întâlnit față în față cu adversarii Ciolacu, Paul Stănescu și Oprișan.

Întrevederea celor șase lideri are loc în contextul în care 25 de lideri de organizații îi cer lui Dăncilă să facă un pas înapoi de la conducerea partidului, pentru retragerea candidaturii la prezidențiale fiind prea târziu.

Astfel, la ședința informală de la vila Lac, liderii PSD vor să-i solicite lui Dăncilă înlăturarea lui Mihai Fifor. De asemenea, aceștia doresc să impună o conducere colectivă, iar Dăncilă să le ceară secretarului general al PSD Mihai Fifor și președintelui executiv Eugen Teodorovici să facă un pas în spate din conducerea PSD.

Viorica Dăncilă, Miahi Fifor, Eugen Teodorovici au discutat înainte de a merge în fața liderilor din teritoriu, cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Marian Oprișan la Parlament. Cei șase încearcă să transeze nemulțumirile interne din partid și, cel mai probabil, negociază modul cum va fi condus partidul în următoarea perioadă. La întâlnire mai participă și Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), Claudiu Manda (PSD Dolj) și Horia Teodorescu (PSD Tulcea).

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au convocat vineri, la Parlament, o întâlnire informală cu liderii din teritoriu pentru a discuta soarta Vioricăi Dăncilă și a partidului, după căderea guvernului pe care-l conduce prin moțiune de cenzură. Pesediștii vor să-i ceară lui Dăncilă să-și schimbe echipa de campanie iar Mihai Fifor, Eugen Teodorovici și Miron Mitrea să facă un pas în spate din conducerea partidului.

La ședință au participat 25 de lideri de organizații printre care nume ca Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Marian Oprișan și Ionel Arsene.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au întâlnit joi seară cu Victor Ponta peentru a discuta despe o eventuală colaborare la nivel parlamentar.

Ce vor liderii social-democrați de la Dăncilă: regândirea echipei de campanie (Fifor, Teodorvici și Mitrea înlocuiți); nicio alianță cu PRO România; excluderea parlamentarilor care au votat moțiunea de cenzură.

Mai mulți lideri PSD s-au întâlnit la Marcel Ciolacu în birou și au discutat despre repoziționarea și strategia pe viitor a partidului. Gruparea Ciolacu-Stănescu a testat apele în partid și a vorbit despre necesitatea înlocuirii Vioricăi Dăncilă. De precizat este că cei doi s-au întâlnit joi seara cu Sorin Grindeanu si Victor Ponta.

Pesediștii sunt nemulțumiți de modul în care Viorica Dăncilă și mâna sa dreaptă, Mihai Fifor, au condus partidul. La ședința informală s-a discutat dacă este utilă sau nu schimbarea actualei conduceri acum în pragul campaniei electorale.

La întâlnire au participat 25 de lideri de organizații printre care Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Oprișan, Dan Nica, Dan Tudorache, Florin Iordache, Alfred Simonis si Ionel Arsene.


Conform Hotnews.ro, Ciolacu le-a spus colegilor de partid că "s-a săturat de modul în care Dăncilă a condus partidul și că este nevoie de o strategie coerentă pe viitor".

"Dacă dai o căutare pe Google "proasta Romaniei" îți dă "Dăncilă"" ar fi spus Marian Oprișan.

"S-a luat în discuție necesitatea convocării unui congres extraordinar care să schimbe actuala conducere însă părerea celor prezenți a fost să se amâne până după alegerile prezidențiale. Dacă dăm senzația că ne batem pe putere și funcții, pierdem", au explicat surse social democrate participate la întâlnire.

Gabriela Firea ar fi spus că nu trebuie să se facă mișcare greșită, iar PSD să piardă și ce are acum. "Nu e momentul să trecem la decapitări și să ne dam singuri o lovitură din interior. O sa înceapă lupta între noi. Nu este momentul” ar fi spus Firea în interior.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan le-a spus liderilor participanți la ședință că este nevoie de mobilizare la maximum. ”Trebuie să facem analiza chirurgicală. Trebuie să facem congres după prezidențiale. Ziua decisivă e după prezidențiale", ar fi spus liderul PSD Vrancea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22