Statele UE incep operatiuni navale contra traficantilor de imigranti din Marea Mediterana

P.c. | 19.06.2015

Pe aceeași temă

UE va da startul luni unei serii de misiuni care vor incerca sa destructureze retelele de traficanti care organizeaza transportul refugiatilor in marea Mediterana. Misiunea va fi autorizata de ministrii de Externe ai statelor UE, care se intalnesc, luni, la Luxemburg, intr-o prima faza accentul fiind pus pe folosirea avioanelor si barcilor care colecteaza informatii in apele internationale, relateaza Reuters, conform Hotnews.


Operatiunile fac parte din eforturile UE de combatere a fluxurilor de migratie ilegala din Africa si Orientul Mijlociu catre Marea Mediterana.
 

Intr-o a doua faza, ambarcatiunile cu imigranti ar putea fi oprite, iar contrabandistii arestati. In faza a treia operatiunile vor fi extinse in apele teritoriale libiene si soldati din Fortele Speciale ar putea fi desfasurati pe teren pentru a viza barcile de contrabandisti.
 

Operatiunile UE nu au mandat ONU, fapt care face ca doar prima faza sa poata fi implementata.

 

CITITI SI: Comisia Europeana: Statele membre UE vor împărţi refugiatii si imigranţii din Marea Mediterana în baza unui sistem de cote

 

Libia nu si-a dat acordul in privinta unui mandat ONU, acord dificil de obtinut deoarece tara are doua guverne si doua parlamente rivale care lupta pentru controlul asupra tarii.
 

Bruxelles-ul si-ar dori un mandat ONU, potrivit Articolului VII al Cartei ONU, care sa permita folosirea "tuturor mijloacelor necesare" pentru a-i putea combate pe traficantii de oameni. Comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, ar vrea ca ambarcatiunile ilegale sa fie depistate si distruse, iar traficantii arestati.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22