Statul Islamic cere o rascumpararea de 200 de milioane $ pentru doi ostatici japonezi

A. C | 20.01.2015

Pe aceeași temă

Gruparea islamista ISIS a postat astazi pe diverse site-uri jihadiste un videoclip ce infatiseaza capturarea a doi japonezi. Ostaticii vor fi ucisi in cazul in care statul nipon refuza sa plateasca rascumpararea ceruta de islamisti, in valoare de 200 de milioane de dollari, arata Mediafax.ro.

 

Oamenii din clip au fost identificati de catre teroristi drept Haruna Yukawa şi Kenji Goto Jogo, insa autenticitatea video-ului nu a fost confirmata pana acum.

 

"Suntem în curs de verificare a acestei înregistrări video care contine amenintari cu moartea impotriva a doi barbati prezentati ca fiind cetateni japonezi", a precizat purtatorul de cuvant al guvernului japonez, Yoshihide Suga. "Pozitia tarii noastre de a lupta impotriva terorismului fara a se plia ramane neschimbata", a mai declarat acesta.

 

Inregistrarea respecta acelasi tipar ca si restul amenintarilor postate de ISIS pana acum in cazul ostaticilor James Foley si Steven Sottloff. Astfel, un barbat imbracat in negru se adreseaza direct camerei, vorbind in limba engleza, in timp ce in fata sa se afla asezati ostaticii amenintati.

 

CITITI SI: Sefa politicii externe UE: Trebuie sa cooperam mai mult cu tarile musulmane

 

Premierul japonez Shinzo Abe a cerut marţi eliberarea imediată a celor doi ostatici Guvernul Japoniei sustine insa ca nu va ceda in fata terorismului. “Sunt foarte indignat de un astfel de act", a comunicat el la Ierusalim. "Cer ferm sa nu li se faca niciun rau si sa fie eliberati imediat” a mai precizat el.

 

Abe, aflat in turneu în Orientul Mijlociu, isi va anula o parte din angajamente, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului. Intalnirea cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas va avea totusi loc.

 

CITITI SI: Reinventarea Al Qaeda și francizarea terorismului global

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22