Steinmeier, seful diplomatiei germane: Rusia nu va reusi sa dezbine Uniunea Europeana

T.d. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Rusia nu va reusi sa dezbine Uniunea Europeana. Afirmatia a fost facuta de ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, in contextul unor zvonuri potrivit carora Moscova ar putea anula embargoul asupra produselor alimentare fata de anumite tari, in functie de atitudinea fata de Kremlin.

Aflat in vizita oficiala in Lituatia, Steinmeier a punctat joi ca Rusia nu va reusi sa fragmenteze unitatea europeana, potrivit agentiilor Delfi si Unian, citate de HotNews.

"Este posibil ca astfel de incercari (de destabilizare) sa aiba loc, este posibil ca ele sa fie intreprinse si pe viitor. Incercari au fost, insa ele nu au avut succes", a declarat Steinmeier, intrebat despre posibilitatea ca Moscova sa decida reluarea importurilor de produse agroalimentare din anumite tari ale UE, in functie de atitudinea fata de Kremlin.

"In Europa se discuta despre aceasta, insa noi putem lua (doar) decizii comune. Am discutat, discutiile au fost contradictorii, decizia a fost luata. Cred ca nu se va reusi dezbinarea Europei", a spus seful diplomatiei germane.

Si omologul sau lituanian, Linas Linkevicius, a subliniat existenta unui “pericol” in acelasi sens, dar UE trebuie sa fie pregatita pentru un astfel de scenario. In opinia lui Linkevicius, in aceasta problema este importanta responsabilitatea Comisiei Europene.

In timpul intrevederii, cei doi ministri de externe au acordat atentie si combaterii propagandei rusesti.

Intr-o declaratie comuna, cei doi ministri au anuntat ca au convenit "sa coopereze in domeniul sustinerii de mijloace media alternative in limba rusa". Germania intentioneaza sa ofere stagii pentru jurnalisti lituanieni, in acest sens.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22