Stelian Ion a discutat cu ambasadorul britanic despre repatrierea fugarilor Adamescu și Popoviciu

Laurentiu Gheorghe | 28.01.2021

Ministrul Justiției Stelian Ion a discutat cu ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, despre repatrierea fugarilor Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu aflați în Regatul Unit.

Pe aceeași temă

„Au fost evocate cazurile având ca obiect soluționarea mandatelor europene de arestare emise cu privire la Adamescu Bogdan Alexander și Popoviciu Gabriel Aurel. Apreciem orice informație transmisă de colegii britanici cu privire la elemente concrete privind predarea persoanelor în privința cărora procedurile judiciare în fața instanțelor britanice au fost încheiate. A fost apreciată contribuția magistratului de legătură britanic în România, din perspectiva facilitării cooperării judiciare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției în urma întâlnirii.

Alexander Adamescu – aflat la Londra şi vizat încă din 2016 de un mandat european de arestare pentru acuzația de mituire a unor judecători la Bucureşti – poate fi extrădat în România în condiţiile în care, pe 20 octombrie 2020, Curtea Supremă a Regatului Unit i-a respins apelul împotriva deciziei de extrădare emisă de West Magistrates Court, în aprilie 2018, potrivit portalului Curţii Supreme de la Londra (detalii aici).

Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017 în dosarul Băneasa. Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri. Cel mai probabil audierile în apel (timp de 5 zile in principiu) vor începe pe 15 martie 2021.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22