Stelian Ion: Florin Cîțu nu este un partener loial, nu are cuvânt și are respect redus față de lege

Laurentiu Gheorghe | 02.09.2021

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a declarat la încheierea mandatului că pleacă cu fruntea sus și l-a criticat pe Florin Cîțu care l-a demis, spunând că nu este un lider care să unească coaliția.

Pe aceeași temă

„Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi, în general, are un respect redus faţă de lege, faţă de Constituţie.

Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante în sensul în care şi acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranţă la respectarea regulilor şi la cuvântul dat", a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

El a spus că motivele remanierii sale au fost "doar pretexte", iar proiectul Programului "Anghel Saligny" este mai degrabă "o invitaţie pentru furt din banul public".

"Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicate, au fost doar pretexte legate de o aşa-zisă avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au desluşit în perioada următoare, s-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiţiei pentru a fi avizat.

Dincolo de caracterul său total inadecvat, de faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă pentru dezvoltarea României, mai degrabă o invitaţie pentru furt din banul public. Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde este o miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei", a afirmat Stelian Ion.

Stelian Ion a susținut declarația de presă avându-l lângă el pe vicepremierul Dan barna, care a amintit despre moțiunea de cenzură pe care USR-PLUS vrea să o depună.

”(...) Sperăm ca acest premier să devină u premier în istorie, să aibă acolo o poză frumoasă la Palatul Victoria (...)

Această coaliţie poate să continue şi ne aşteptăm ca PNL să propună un om serios, competent, care are propietatea şi valoarea propriului cuvânt, pentru că asta a fost, de fapt, problema de fond de mai multe luni de zile”, a declarat Dan Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22