Stelian Ion: Ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei

Laurentiu Gheorghe | 04.06.2021

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU, unde a afirmat că sunt asumate „ferm” eforturi „fără precedent” în combaterea corupţiei.

Pe aceeași temă

„Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei – ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei”, a declarat Stelian Ion, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei transmis, vineri, Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 – 4 iunie, la New York se desfăşoară sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei.

„În cadrul acestui forum global, ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, a susţinut o alocuţiune în care a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, cu precădere în contextul în care aceasta reprezintă tot mai mult un facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată. În ceea ce priveşte România, aceasta este perspectiva din care trebuie abordată politica penală în materia macro-criminalităţii, inclusiv a celei de mediu”, se precizează în comunicat

De asemenea, arată MJ, Stelian Ion a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Totodată, ministrul Justiţiei s-a referit la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru, şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupţiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22