Stoltenberg, secretar general NATO, despre conflictul din Ucraina: Exista riscul unei reluari a luptelor

P.c. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat astazi, in deschiderea unei reuniuni a celor 28 de ministri ai Apararii din NATO cu omologul lor ucrainean Stepan Poltorak, ca exista riscul unei reluari a luptelor in estul Ucrainei, armistitiul semnat la Minsk fiind incalcat in mod regulat.


"Conflictul din Ucraina a costat deja peste 6.000 de vieti. Incalcarea incetarii focului continua si exista in continuare riscul unei reluari a luptelor intense", a spus Stoltenberg, citat de Hotnews.
 

"Rusia continua sa sustina separatistii antrenandu-i, furnizandu-le arme si soldati. Ea a stationat un mare numar de forte la granita cu Ucraina", a declarat Stoltenberg.

 

CITITI SI: NATO aproba suplimentarea personalului de reactie rapida pe flancul de est si ofera asistenta militara Republicii Moldova

 

Estul Ucrainei s-a confruntat cu o accentuare a violentelor de la inceputul lui iunie, In ciuda armistitiului de la Minsk, separatistii declansand o ofensiva impotriva localitatii Mariinka, care a ramas sub controlul fortelor guvernamentale pro-occidentale, la circa 20 de kilometri de Donetsk. Intensitatea luptelor a scazut ulterior dar schimburi de focuri soldate cu victime au loc regulat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22